title bar

Service en onderhoud | Schoorsteenvegen

Ben je op zoek naar een vakkundige schoorsteenveegbedrijf? Dan ben je bij De Heide Smid aan het juiste adres! Onze schoorsteenvegers zijn uitstekend uitgerust en zorgen voor een perfecte reiniging van het rookkanaal. Dat doen we zonder overlast, zonder stof. We laten het altijd netjes achter.

Maak direct een afspraak voor het schoorsteenvegen

Hoe vaak is schoorsteenvegen nodig?

Ons advies is om minimaal 1 keer per jaar de schoorsteen te laten vegen. Indien je zeer regelmatig stookt, bijvoorbeeld als je de kachel als hoofdverwarming gebruikt, is het aan te raden om meer dan eenmaal per jaar te vegen.

Wanneer kan je de schoorsteen laten vegen?

Wij raden je aan om in het voorjaar of de zomer een afspraak te maken voor het schoorsteenvegen. Dan is je schoorsteen weer gereinigd voor de start van het nieuwe stookseizoen. Maar natuurlijk kan je het hele jaar door bij ons terecht voor het laten vegen van de schoorsteen.

Kosten schoorsteenvegen

De kosten van het schoorsteenvegen is afhankelijk van het aantal schoorsteenkanalen dat geveegd moet worden. Bij De Heide Smid kun je al de schoorsteen laten vegen vanaf € 70,- inclusief btw en inclusief het gebruik van een hoogwerker. De exacte prijzen van het schoorsteenvegen vind je in het onderstaande contactformulier.

Werkwijze schoorsteenvegen

Het schoorsteenvegen gebeurt van bovenaf en er zijn altijd twee schoorsteenvegers. Eén schoorsteenveger gaat het dak op en met een speciale haspel en reinigingsborstel wordt de schoorsteen van boven naar beneden gereinigd. De andere schoorsteenveger blijft beneden en plakt de kachel af zodat je huis netjes schoon blijft. Er wordt altijd een hoogwerker gebruikt, niet alleen omwille van de veiligheid, maar ook zodat we inspecties aan de schoorsteen kunnen uitvoeren en verstoppingen door bijvoorbeeld vogelnesten op een professionele manier kunnen verwijderen.

ASPB schoorsteenveger

De Heide Smid is aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond. Als toelatingseis geldt dat de opleiding tot Gezel Schoorsteenveger moet worden gevolgd.

Als lid van de ASPB staan wij voor kwaliteit en vakmanschap. Onze schoorsteenvegers volgen opleidingen en cursussen en kunnen jou adviseren over heel veel aspecten wat te maken heeft met de schoorsteen, stookgedrag en veiligheid.

Maak nu een afspraak voor schoorsteenvegen

Maak door middel van onderstaand formulier een afspraak voor het schoorsteenvegen. Het verzoek wordt door onze afdeling service en onderhoud in behandeling genomen. Zij nemen contact met je op voor het definitief inplannen van een afspraak.

Met het invullen van het serviceformulier ga je akkoord met:

  1. De Algemene Voorwaarden voor Service- en Onderhoudswerkzaamheden voor leden van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche.
  2. De tarieven voor onderhoud en service. (zie onderstaand formulier)

Voorkeursdag(en):

Kies je gewenste pakket:

Gewenste frequentie:
Wij noteren de frequentie in ons systeem en nemen contact met je op als het weer tijd is voor een schoorsteenveegbeurt.

Zijn er nog bijzonderheden?


  • Pinnen is mogelijk bij de schoorsteenveger.
  • Prijs voor schoorsteenvegen geldt bij combinatieritten.
  • Indien er door omstandigheden niet gecombineerd kan worden met andere adressen, dan wordt er €34,- voorrijkosten in rekening gebracht. Dit gaat altijd in overleg.
  • Wij vegen binnen een straal van +/- 40 km rondom Halle en Duiven.
  • Prijswijzigingen voorbehouden.

  • Het is mogelijk om bij ons een hoogwerker te huren met twee monteurs. Dit kan voor € 178,- (incl. btw) per uur met een minimum van twee uur. De reistijd wordt apart berekend.
  • Heb je vragen? Neem dan contact op met onze service-coördinator via 0314-631742.