Skip to main

Schoorsteenvegen door een gecertificeerd bedrijf

Ben je op zoek naar een vakkundig schoorsteenveegbedrijf? Dan is een gecertificeerd schoorsteenveegbedrijf van groot belang! Schoorsteenvegers zijn uitstekend uitgerust en zorgen voor een volledige reiniging van het rookkanaal. Dat doen ze zonder overlast, zonder stof.

LET OP! Wegens de enorme vraag om te komen schoorsteenvegen heeft De Heide Smid momenteel een klantenstop. Klanten van wie wij de schoorsteen al jaarlijks vegen, kunnen nog wél contact opnemen voor een afspraak. Wij houden je op de hoogte wanneer wij weer klanten zullen aannemen.

Je schoorsteen laten vegen door een erkend ASPB-lid

Hoogwerker Icoon Schoorsteenvegen 260X260 (1)

Altijd inclusief hoogwerker en 2 monteurs

Erkend ASPB-lid

Euroteken Schoorsteenvegenpagina 260X260 Kopie

Vaste prijzen

De Heide Smid: een ervaren haarden- en kachelbedrijf

De Heide Smid is een Achterhoeks haarden- en kachelbedrijf, opgericht in 1936. Wij zitten met onze showrooms gevestigd in Halle en Duiven. Verdeeld over beide vestigingen staat een breed scala aan haarden en kachels van vrijwel alle bekende merken.

Met bijna 50 werknemers en als erkend DE-bedrijf bieden wij het gehele traject aan, van aankoop, tot installatie en service & onderhoud.

Ook voor het schoorsteenvegen kun je bij ons terecht. Wij zijn namelijk lid van de Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond (ASPB). Dit maakt De Heide Smid een erkend schoorsteenbedrijf.

Een aantal keren zijn wij door tv-programma’s benaderd om onze kennis te delen. Deze fragmenten zijn in onderstaande video’s terug te zien.

Kosten schoorsteenvegen

DienstPrijs
Schoorsteenvegen – 1 kanaal€95,-
Schoorsteenvegen – 2 kanalen€180,-
Schoorsteenvegen – rieten dak€ 135,-
Camera inspectie€ 326,-

In dit filmpje van Regio 8 wordt uitgelegd hoe een schoorsteenbrand ontstaat en vertelt onze schoorsteenveger dat er nog veel verbeterd kan worden aan het stookgedrag van mensen.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak is schoorsteenvegen nodig?

Het laten vegen van de schoorsteen is volgens de wet niet verplicht, maar ons advies is om dit toch minimaal 1 keer per jaar te laten doen. Indien je zeer regelmatig stookt, bijvoorbeeld als je de kachel als hoofdverwarming gebruikt, is het aan te raden om meer dan eenmaal per jaar te vegen.

Waarom is het belangrijk om je schoorsteen te laten vegen?

Tijdens het stoken kunnen onverbrande deeltjes in het rookkanaal komen. Deze vormen vervolgens een teerlaag aan de wand van het rookkanaal, wat creosoot wordt genoemd. Creosoot is erg brandbaar en kan plotseling ontbranden waardoor er een schoorsteenbrand ontstaat.

Wanneer kan je de schoorsteen laten vegen?

Je schoorsteen laten vegen kan het gehele jaar. Het maakt dus niet uit of dit in de zomer, herfst, winter of lente gebeurt. Een belangrijk uitgangspunt is dat je minimaal 1x per jaar je schoorsteen laat vegen. Echter, in verband met mogelijke drukte raden wij aan om in het voorjaar of de zomer een afspraak te maken voor het schoorsteenvegen.

Wat is jullie werkwijze?

Het schoorsteenvegen gebeurt van bovenaf met twee schoorsteenvegers. Eén schoorsteenveger gaat het dak op en met een speciale haspel en reinigingsborstel wordt de schoorsteen van boven naar beneden gereinigd. De andere schoorsteenveger blijft beneden en plakt de kachel af zodat je huis netjes schoon blijft. Er wordt altijd een hoogwerker gebruikt, niet alleen omwille van de veiligheid, maar ook zodat we inspecties aan de schoorsteen kunnen uitvoeren en verstoppingen door bijvoorbeeld vogelnesten op een professionele manier kunnen verwijderen.

LET OP! Wegens de enorme vraag om te komen schoorsteenvegen heeft De Heide Smid momenteel een klantenstop. Klanten van wie wij de schoorsteen al jaarlijks vegen, kunnen nog wél contact opnemen voor een afspraak. Wij houden je op de hoogte wanneer wij weer klanten zullen aannemen.