title bar

Service en onderhoud | Schoorsteenvegen

Schoorsteenvegen door een gecertificeerd bedrijf

Ben je op zoek naar een vakkundig schoorsteenveegbedrijf? Dan ben je bij De Heide Smid aan het juiste adres! Onze schoorsteenvegers zijn uitstekend uitgerust en zorgen voor een volledige reiniging van het rookkanaal. Dat doen we zonder overlast, zonder stof. We laten het altijd netjes achter.

klik hier voor het maken van een afspraak of bel naar 0314-631742

Je schoorsteen laten vegen door een erkend ASPB-lid

Altijd inclusief hoogwerker en 2 monteurs

Erkend ASPB-lid

Vaste prijzen

De kosten voor het schoorsteenvegen

DienstPrijs
Schoorsteenvegen – 1 kanaal75,-
Schoorsteenvegen – 2 kanalen126,-
Schoorsteenvegen – rieten dak109,-

Een vrijblijvend schoorsteenveeg contract

Het is mogelijk om een schoorsteen contract af te sluiten bij De Heide Smid. Dit houdt in dat wij jouw een jaar na de laatste schoorsteenveeg afspraak zullen proberen bellen met de mededeling dat het weer tijd is om het kanaal te laten vegen. Dit is compleet vrijblijvend en je zit als klant nergens aan vast. Natuurlijk is het altijd mogelijk om zelf eerder dan wel later te bellen voor het maken van een afspraak.

Aangeven of je hiervan gebruik wilt maken, kan door bij het invullen van het afspraakformulier onderaan deze pagina de gewenste frequentie in te stellen.

De Heide Smid: een ervaren haarden- en kachelbedrijf

De Heide Smid is een Achterhoeks haarden- en kachelbedrijf, opgericht in 1936. Wij zitten met onze showrooms gevestigd in Halle en Duiven. Verdeeld over beide vestigingen staat een breed scala aan haarden en kachels van vrijwel alle bekende merken.
Met bijna 50 werknemers en als erkend DE-bedrijf bieden wij het gehele traject aan, van aankoop, tot installatie en service & onderhoud. Ook voor het schoorsteenvegen kun je bij ons terecht. Wij zijn namelijk een lid van de Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond (ASPB). Dit maakt de Heide Smid een erkend schoorsteenbedrijf.
Een aantal keren zijn wij door tv-programma’s benaderd om onze kennis te delen. Deze fragmenten zijn in onderstaande video’s terug te zien.

In dit filmpje van Regio 8 wordt uitgelegd hoe een schoorsteenbrand ontstaat en vertelt onze schoorsteenveger dat er nog veel verbeterd kan worden aan het stookgedrag van mensen.

Tijdens een uitzending van Opgelicht?! kwam ter sprake wat de gevaren zijn van malafide schoorsteenvegers. Om een voorbeeld te geven hoe een erkend schoorsteenveeg bedrijf te werk gaat, zijn wij benaderd door de programmamakers. 

Veelgestelde vragen

Hoe vaak is schoorsteenvegen nodig?

Het laten vegen van de schoorsteen is volgens de wet niet verplicht, maar ons advies is om dit toch minimaal 1 keer per jaar te laten doen. Indien je zeer regelmatig stookt, bijvoorbeeld als je de kachel als hoofdverwarming gebruikt, is het aan te raden om meer dan eenmaal per jaar te vegen.

Waarom is het belangrijk om je schoorsteen te laten vegen? 

Tijdens het stoken kunnen onverbrande deeltjes in het rookkanaal komen. Deze vormen vervolgens een teerlaag aan de wand van het rookkanaal, wat creosoot wordt genoemd. Creosoot is erg brandbaar en kan plotseling ontbranden waardoor er een schoorsteenbrand ontstaat.

Wanneer kan je de schoorsteen laten vegen?

Wij raden je aan om in het voorjaar of de zomer een afspraak te maken voor het schoorsteenvegen. Dan is je schoorsteen weer gereinigd voor de start van het nieuwe stookseizoen. Maar natuurlijk kan je het hele jaar door bij ons terecht voor het laten vegen van de schoorsteen.

Wat is jullie werkwijze?

Het schoorsteenvegen gebeurt van bovenaf en er zijn altijd twee schoorsteenvegers. Eén schoorsteenveger gaat het dak op en met een speciale haspel en reinigingsborstel wordt de schoorsteen van boven naar beneden gereinigd. De andere schoorsteenveger blijft beneden en plakt de kachel af zodat je huis netjes schoon blijft. Er wordt altijd een hoogwerker gebruikt, niet alleen omwille van de veiligheid, maar ook zodat we inspecties aan de schoorsteen kunnen uitvoeren en verstoppingen door bijvoorbeeld vogelnesten op een professionele manier kunnen verwijderen.

Maak nu een afspraak voor het schoorsteenvegen

Maak door middel van onderstaand formulier een afspraak voor het schoorsteenvegen. Het verzoek wordt door onze afdeling service en onderhoud in behandeling genomen. Zij nemen contact met je op voor het definitief inplannen van een afspraak.

Met het invullen van het serviceformulier ga je akkoord met:
  1. De Algemene Voorwaarden voor Service- en Onderhoudswerkzaamheden voor leden van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche.
  2. De tarieven voor onderhoud en service. (zie onderstaand formulier)

Voorkeursdag(en):

Kies je gewenste pakket:

Gewenste frequentie:
Wij noteren de frequentie in ons systeem en nemen contact met je op als het weer tijd is voor een schoorsteenveegbeurt.

Zijn er nog bijzonderheden?


  • Pinnen is mogelijk bij de schoorsteenveger.
  • Prijs voor schoorsteenvegen geldt bij combinatieritten.
  • Indien er door omstandigheden niet gecombineerd kan worden met andere adressen, dan wordt er €36,- voorrijkosten in rekening gebracht. Dit gaat altijd in overleg.
  • Wij vegen binnen een straal van +/- 40 km rondom Halle en Duiven.
  • Prijswijzigingen voorbehouden.

  • Heb je vragen? Neem dan contact op met onze service-coördinator via 0314-631742.