Skip to main
Hangende Bio Ethanol Haard

Wat is een bio ethanol haard?

Een bio ethanol haard is een type haard dat bio ethanol als brandstof gebruikt. Bio ethanol wordt gewonnen uit biologische bronnen zoals maïs of suikerriet en is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele fossiele brandstoffen.

Ze leveren efficiënte warmte en creëren een gezellige sfeer. Het ontwerp varieert van eenvoudige, draagbare modellen tot geïntegreerde, stijlvolle haarden die een modern accent aan de ruimte geven.

Hoe werkt een bio ethanol haard?

De gebruiker van de bio ethanol haard vult de brander van de haard met bio ethanol. De verbranding van bio ethanol produceert vlammen die warmte afgeven zonder rook, as of geur. Deze haarden en kachels hebben geen schoorsteen of externe ventilatie nodig, wat ideaal is voor binnenshuis.

Hoeveel warmte geeft een bio ethanol haard?

De hoeveelheid warmte die een bio ethanol haard afgeeft, varieert afhankelijk van het model en ontwerp. De gemiddelde bio ethanol haard produceert tussen 2 en 3 kilowatt warmte, wat voldoende is om kleine tot middelgrote kamers te verwarmen.

Een bio ethanol haard produceert echt vuur. Gevoelsmatig is het dan zeker warmer dan een alternatief op elektriciteit.

Verschillende soorten bio ethanol haarden.

Bio ethanol haarden zijn beschikbaar in veel verschillende uitvoeringen en modellen.

  • Hangende bio ethanol haarden zijn populair. De installatie is net zo eenvoudig als het ophangen van een televisie. De meeste hangende bio ethanol haarden zijn van staal en eenvoudig aan iedere standaard muur worden opgehangen.

  • Bio ethanol inbouwhaarden is een populaire keuze bij nieuwbouw. kies zelf het frame, de inzet, de afmetingen en de stijl van de bio ethanol haard. Personaliseer naar jouw voorkeur!

  • Vrijstaande bio ethanol haarden zijn de meest flexibele sfeerhaarden. Sommige vrijstaande bio ethanol haarden plaats je zelfs eenvoudig in de tuin, omdat deze wind- en waterdicht zijn. Veel modellen zijn ontworpen in wit, zwart en roestvrij staal. Dit zijn de meest neutrale en tijdloze kleuren.

Bio ethanol haard aanschaffen?

Bio ethanol haarden kopen doe je bij dé specialist Het is de veilige en schone haard op biologische brandstof. Indien je milieu belangrijk vindt, dan is de bio ethanol kachel perfect voor jou. Duurzaamheid, milieu en groen zijn hierbij de belangrijkste aspecten. Bij ons heb je de keuze uit verschillende stijlen, kleuren en modellen, zoals hangende haarden en tuinhaarden. Wij beschikken over grote merken zoals Element4, Planika, Cocoon Fires en Xaralyn, en kunnen je voorzien van deskundig advies. Kom naar de showrooms om eindeloos inspiratie op te doen.

Afspraak maken