De Heide Smid

Onderhoud pelletkachels

Onderhoud door een gediplomeerd haarden- en kachelbedrijf


 

Is jouw pelletkachel of pelletketel toe aan onderhoud? Dan ben je bij De Heide Smid aan het juiste adres! Met een team van ervaren en toegewijde servicemonteurs zorgen wij ervoor dat jouw haard optimaal en naar behoren blijft branden.

LET OP! Wegens de enorme vraag om te komen schoorsteenvegen heeft De Heide Smid momenteel een klantenstop. Klanten van wie wij de schoorsteen al elk jaar vegen, kunnen nog wél contact opnemen voor een afspraak. Afspraken met onze huidige klanten kunnen wel pas ingepland worden vanaf januari 2023. Wij houden je op de hoogte wanneer wij weer klanten zullen aannemen.

klik hier voor de tarieven en het maken van een afspraak of bel naar 0314-631741


Reparatie ter plekke

Gediplomeerd personeel

Vaste prijzen

Kosten voor het onderhoud

 

klik hier voor de tarieven

Aan welke merken plegen wij onderhoud?

Wij plegen enkel en alleen onderhoud aan pelletkachels  van de volgende merken:

  • Nordic Fire
  • Rika
  • MCZ
  • Jotul
  • Jacobus

Een vrijblijvend onderhoudscontract

Het is mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten bij De Heide Smid. Dit houdt in dat wij jouw een jaar na de laatste onderhoudsafspraak zullen proberen te bellen met de mededeling dat het weer tijd is voor het jaarlijkse onderhoud aan je pelletkachel. Dit is compleet vrijblijvend. Je zit dus als klant nergens aan vast. Natuurlijk is het altijd mogelijk om zelf eerder dan wel later te bellen voor het maken van een afspraak.

Aangeven of je hiervan gebruik wilt maken, kan door bij het invullen van het afspraakformulier onderaan deze pagina de gewenste frequentie in te stellen.

Wat kun je zelf al doen

Naast het grote jaarlijkse onderhoud, zijn er tevens handelingen welke je prima zelf kunt uitvoeren. Het liefste wekelijks of dagelijks. Dat hangt af van jouw stookgedrag. Werkzaamheden waar je aan zou kunnen denken zijn: as wegzuigen, ruitje(s) schoonmaken, pelletreservoir bijvullen en eventueel het legen van de aslade.

Wij raden het aan om de grondigere reiniging door een erkend servicemonteur te laten uitvoeren. Pelletkachels en pelletketels zijn namelijk technisch ingewikkelde machines.

Onderhoud aan je pelletkachel is belangrijk, omdat…

Je hierdoor gegarandeerd bent van een veilig gebruik van je pelletkachel. Tevens gaat je kachel aanzienlijk langer mee dan wanneer deze nooit onderhouden wordt. Tenslotte heb je minder kans op storingen aan de haard.

Mogelijke storingen die voorkomen worden door het onderhoud, is bijvoorbeeld het niet meer willen ontsteken. Dit kan komen, doordat het toevoerkanaal verstopt raakt. Daarnaast kan door geringe onderhoud het ontstekingsmechanisme sneller kapot gaan.

Pelletkachels zijn ‘slimme’ machines. Veelal geeft het apparaat op het display zelf aan wanneer het nodig is voor een grondige onderhoud. In dat geval is het ook verstandig om daadwerkelijk een afspraak in te plannen.

Zo gaan wij te werk

De servicemonteur voert tijdens de onderhoudsbeurt een volledige controle uit van de pelletkachel. Hij let hierbij voornamelijk op de belangrijkste onderdelen. Dit zijn onder andere de beveiligingsonderdelen, de vijzel en het ontstekingsmechanisme. Vervolgens wordt de binnenzijde van de gashaard volledig gereinigd. Daarna worden de instellingen van de pelletkachel gecontroleerd. Tot slot wordt de ruit schoongemaakt.

De Heide Smid: een ervaren haarden- en kachelbedrijf

De Heide Smid is een Achterhoeks haarden- en kachelbedrijf, opgericht in 1936. Wij zitten met onze showrooms gevestigd in Halle en Duiven. Verdeeld over beide vestigingen staat een breed scala aan haarden en kachels van vrijwel alle bekende merken.

Met bijna 50 werknemers en als erkend DE-bedrijf bieden wij het gehele traject aan. Van aankoop, tot installatie en service & onderhoud.