Skip to main

Over ons

De Heide Smid is specialist in kachels en haarden. Kom daarnaast bij ons langs voor al je tuingereedschappen en ijzerwaren. De Heide Smid staat bekend om zijn service, kwaliteit en gemoedelijkheid met vestigingen in Halle en Duiven. Met een team van meer dan 50 specialisten zorgen we altijd dat jij de perfecte kachel of haard krijgt.

Ga naar..

Nieuws

Wetten, regels en nieuwe haarden. Er is constant beweging in de haarden- en kachelbranche. Lees hier al het nieuws over de branche.

Vacatures

Wil jij een echt sfeermaker worden? 
Bekijk dan hier welke vacatures er openstaan en wie weet tot snel!

Historie

De Heide Smid is al meer dan 80 jaar de sfeermaker met haarden en hartelijkheid. Lees hier alles over de historie van De Heide Smid.

Doen waar je goed in bent

Toen Bert de zaak rond de eeuwwisseling overnam, is hij gestopt met de landbouw- en melkmachines en fietsen. Wel kan tot op de dag van vandaag elke hobbyboer bij de Heide Smid terecht voor gazonmaaiers, tuinmachines en kleine landbouwgereedschappen. Doen waar we goed in zijn en waar de consument om vraagt, dat was het plan van De Heide Smid. Niet enkel het verkopen van haarden en kachels was van groot belang. Service en kwaliteit is wat De Heide Smid ging aanbieden. Zij onderscheiden zich in de markt door de gehele aanleg, het onderhoud en het schoorsteenvegen van haarden en kachels te verzorgen.

“De kracht van De Heide Smid is service, kwaliteit en de gemoedelijke sfeer.”

Groei en positiviteit staat centraal

“Mijn opa zei altijd: Als je positief in het leven staat, kom je heel ver en daar ben ik het helemaal mee eens." Voor De Heide Smid heeft deze gedachte geleid tot veel groei. In 1994 en 2002 zijn er zeer grote uitbreidingen geweest van de winkel en opslag. In 2009 hebben we het bedrijf in Duiven overgenomen en in 2022 hebben we Wildenborg in Rietmolen overgenomen. Reclame gaat vooral van mond tot mond. Als mensen horen dat Duiven een tweede vestiging is van de Heide Smid in Halle en dat we al meer dan 80 jaar bestaan dan wekt dat vertrouwen. We willen niet zozeer groeien in meer locaties, maar wel op de huidige locaties en in het gebied. Met onze vestigingen zitten we mooi centraal in Nederland.

Heidesmid Bussen 18