Skip to main

Wat is een bio ethanol inzethaard?

Een bio ethanol inzethaard gebruikt, zoals de naam het al zegt, bio ethanol als brandstof. Dit is een vorm van hernieuwbare energie, afkomstig uit suikerhoudende of zetmeelrijke producten zoals, maïs, suikerriet of tarwe.

De populariteit van bio ethanol haarden blijft alsmaar groeien vanwege hun milieuvriendelijkheid en het gemak van installatie. Er is geen traditionele schoorsteen nodig. Ze produceren geen rook, as of schadelijke gassen, dit maakt ze ideaal voor gebruik in de woningen van tegenwoordig.

Bio ethanol inzethaard aanschaffen?

Een bio ethanol inzethaard is een kostenefficiënte manier om een bestaande open haard om te bouwen tot een milieuvriendelijke en eenvoudig te onderhouden haard. Een bio ethanol brander zet je in een bestaande vuurplaats zonder dat er enig sloopwerk of bouwwerk nodig is. Voor een luxere bio ethanol inzethaard is er meer nodig dan enkel het plaatsen van een brander. Jij wil een prachtig haardmeubel en een perfecte afwerking, hierbij komt wel bouwwerk bij kijken die onze specialisten kunnen uitvoeren.

Inzethaarden zijn dus verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat jij altijd de perfecte maat en stijl vindt die bij jouw interieur en bestaande vuurplaats past. Een bio ethanol brander is een flexibele optie, omdat je deze inzethaarden eenvoudig verwijdert en op een andere plaats neer kunt zetten.

Verschillende merken bio ethanol inzethaarden.

Verschillende merken bieden prachtige bio ethanol inzethaarden aan. Wel verschilt het per merk en soort, of deze er eenvoudig in te zetten zijn, of dat er toch een kleine installatie voor nodig is. We lichten graag een aantal soorten van verschillende merken uit.

Planika Basket Fire Logs

De Planika Basket Fire Logs, een compacte, vrijstaande bio-ethanol haard van 55 cm, past in ongebruikte haardschouwen. Ideaal voor steden met houtkachelverboden, deze milieuvriendelijke oplossing heeft geen schoorsteen nodig. Met een 1,75-liter brandstoftank biedt het tot 6,5 uur vuur met één druk op de knop. Deze haard is een voorbeeld van een bio ethanol brander waar geen enkele vorm van installatie nodig is.

Xaralyn Nuoro

De Xaralyn Nuoro is een moderne, compacte sfeerhaard, beschikbaar met bio-ethanol brander of elektrische waterdamphaard. Het heeft een stoere betonlook afwerking, gemaakt van hout, gemalen steen en hars, ideaal voor zowel moderne interieurs als kleinere ruimtes. Volledig geproduceerd in Europa, verzekert kwaliteit en minder uitstoot. Voor deze haard is een kleine installatie nodig. Toch is deze installatie bijna niet te benoemen.

Meer informatie over bio ethanol inzethaarden?

Bio ethanol inzethaarden staan prachtig in je interieur of in je bestaande vuurplaats. Bio ethanol is een brandstof die steeds vaker wordt gekozen. Heb jij nog vragen over inzet bio ethanol haarden? Dan staan onze specialisten voor je klaar om al deze vragen te beantwoorden. Onze specialisten weten ook alles over bio ethanol vrijstaande haarden, hanghaarden en inbouwhaarden.

Afspraak maken