Skip to main

Haarden & kachels

Wij zijn gepassioneerd door de warmte en gezelligheid die kachels en haarden bieden aan elk huis of elke ruimte. Of je nu op zoek bent naar een klassieke, rustieke uitstraling of een strak en modern ontwerp. We hebben een breed scala aan kachels en haarden om aan al je behoeften en voorkeuren te voldoen.

Houtkachels

Het eerste wat je je af moet vragen, is welk doel je hebt met de aanschaf van een houtkachel. Een houtkachel geeft heerlijke warmte af, maar zorgt ook voor sfeer in huis. Houd ook rekening met de grootte van de kamer. Bij een grote kamer heb je een haard nodig met meer kiloWatt. Daarnaast is het goed om te weten of er al een kanaal aanwezig is in de woning, als dit niet het geval is kunnen wij deze aanleggen waar extra kosten over berekend worden. Tot slot zijn er kachels in alle soorten en maten, met verschillende opties om de haard verder te personaliseren.

Pelletkachels

Een pelletkachel geeft heerlijke warmte af. Een belangrijk verschil ten opzichte van andere kachels is dat een pelletkachel is dat ventilatoren hoorbaar kunnen zijn. Hoeveel geluid de kachel maakt is afhankelijk van het merk. Over het algemeen wordt er voor een pelletkachel gekozen vanwege het feit dat een bepaalde ruimte, of zelfs het huis (gedeeltelijk) verwarmd moet worden. De meeste klanten kiezen dus niet vanwege het mooie vuur een pelletkachel.

Onderhoud is ook bij pelletkachels van belang, net als bij alle andere soorten kachels. Pelletkachels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten zodat deze perfect passen bij de stijl van je huis. Bekijk ons assortiment.

Gashaarden

Net als bij de aanschaf van een hout- of pelletkachel, is het belangrijk om te bedenken wat je doel is. Is het puur voor de sfeer, of dient het alleen als verwarmingselement? Een gashaard geeft een behaaglijke warmte en veel gezelligheid. Tevens blijf je met een gashaard gevrijwaard van roet, stof en as. Dit maakt het onderhoud minder dan bij een houtkachel. Wel is onderhoud bij een gashaard ook van groot belang voor een goede werking. Lees in het onderstaande kennisbank artikel meer over waar je op moet letten bij de aanschaf van een gashaard.

Elektrische haarden

Het hoofddoel bij de aanschaf van een elektrische haard is sfeer maken. Elektrische haarden geven van zichzelf geen warmte af, maar dit kan wel gerealiseerd worden met een verwarmingselement.

Gaat je persoonlijke voorkeur uit naar een elektrische haard die je eenvoudig plaatst door enkel een stekker in het stopcontact of ga je voor een grotere elektrische haard met haardmeubel? Het verschil in prijs en vuurbeeld is ook iets om in je afweging mee te nemen bij de aanschaf van een elektrische haard.

Bio-ethanol haarden

Een duurzaam Nederland betekent dat de toekomst van de gashaard er heel anders uit gaat zien. Steeds meer mensen gaan voor een bio-ethanol haard. Met een bio-ethanol haard kun je, zonder rookkanaal, genieten van ‘echt’ vuur. Bio-ethanol wordt geproduceerd op basis van hernieuwbare bronnen en is goedkoop ten opzichte van andere brandstoffen. Een bio-ethanol haard is in vrijwel elke ruimte te plaatsen, mits deze goed geventileerd is.

Meer informatie over Haarden en Kachels

Wij bieden verschillende soorten haarden en kachels, van inbouwmodellen tot vrijstaande modellen. In onze vestigingen, in Halle, Duiven en Rietmolen, staan diverse (brandende) opstellingen ter inspiratie opgesteld. Elke haard of kachel is altijd af te stemmen op eigen smaak en interieur. Er is dus altijd wel een passend exemplaar voor jouw woning te vinden. Onze ervaren medewerkers geven je graag vakkundig en gedegen advies over jouw kachel. Plan hier je adviesgesprek met één van onze specialisten of kom spontaan langs in onze showroom.

Afspraak maken