Skip to main

Waarom kiezen voor een Nordic Fire pelletkachel?

Nordic Fire is een populair merk op het gebied van pelletkachels. Waarom Nordic Fire een veel gekozen merk is in dit soort kachels leggen we je graag uit.

Garantie

Op veel onderdelen van jouw pelletkachel krijg je 5 jaar garantie. Deze garantie behoud je enkel wanneer je pelletkachel een jaarlijks onderhoudsbeurt krijgt en online geriseerd is binnen 6 maanden bij Nordic Fire. Lees hier meer over de garantieregeling.  Zo’n onderhoudsbeurt bieden wij bij De Heide Smid en Wildenborg aan. Bij deze garantie krijg je onder andere garantie op de rookgasventilator, de vijzelmotoren, de bekabeling en nog veel meer wat hoort bij een pelletkachel. Door de hoge kwaliteit aan onderdelen en de doorontwikkelde technieken, kan Nordic Fire deze garantie geven.

De stille Nordic Fire pelletkachels

Pelletkachels zijn in eerste instantie gemaakt om ruimtes te verwarmen en minder voor de extra sfeer in een ruimte. Steeds vaker maken pelletkachel fabrikanten de omslag naar het sfeervol maken en verwarmen van jouw huis met een pelletkachel.

Nordic Fire maakt gebruik van regelbare ventilatoren. Deze zijn over het algemeen stiller dan de standaard pelletkachels. De nieuwe generatie Nordic Fire pelletkachels maakt gebruik van een innovatieve vijzelmotor. Deze nieuwe motor draait op lage snelheid, waardoor het aanslaan van de ventilator geheel geluidloos is.

Inbouw of vrijstaande Nordic Fire pelletkachel

Kies jij voor een inbouw pelletkachel of een vrijstaande pelletkachel? De keuze is geheel aan jou. Nordic Fire biedt vele verschillende modellen aan.

Automatisch reinigen van de pelletkachel

Nieuwe Nordic Fire pelletkachels reinigen zichzelf. Met het Full Auto Cleaning systeem kantelt de branderplaat automatisch voordat je de kachel inschakelt. De achtergebleven as wordt automatisch in de aslade geplaatst. Zo blijft het branderbakje beter schoon en betekent dat dit ook verstopping tegengaat. Automatische reiniging betekent niet dat je nooit meer zelf hoeft te reinigen. Dit blijft van groot belang om een lange tijd van je pelletkachel te genieten.

Lees hier alles over de werking van pelletkachels.

Waarom kiezen voor een Nordic Fire pelletkachel?

Nordic Fire pelletkachels kennen veel voordelen. Deze voordelen sommen wij graag hieronder voor jou op:

  • Garantie: de kachels zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap, dus hebben wij het vertrouwen dat deze pelletkachels jaren mee gaan.
  • Energiezuinig: met houtkachels en pelletkachels kun je flink besparen op de stookkosten.
  • Beleving: het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Zijn op vele plekken te plaatsen: In jouw woning, een hotel of een restaurant.
  • Ruim assortiment: de kachels van Nordic Fire zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Ruim assortiment aan pelletkachels

Inbouw pelletkachel

De Nordic Fire Sienna 7 is een stijlvolle inbouw pelletkachel die te zien is in onze showroom. Deze inbouw pelletkachel is niet meer te onderscheiden van een houtkachel of gashaard. Kies voor een uitvoering die bij jouw stijl past: een smalle sierlijst of een frameless sierlijst. Deze pelletkachel bevat 2 ventilatoren die apart van elkaar ingesteld kunnen worden. De warmte kan door luchtkanalen in meerdere ruimtes worden verspreid.

Vrijstaande pelletkachel

Zie jij graag het mooiste vlammenspel en wil jij een goede regelbare pelletkachel met een touch afstandsbediening en een standaard WiFi regeling? De Nordic Fire Ilvar 7 is dan dé pelletkachel voor jou! Met deze populaire pelletkachel verwarm je eenvoudig en comfortabel je woonkamer.

Nog een prachtige en populaire pelletkachel die te zien is in onze showroom is de Nordic Fire Viktor 8. Deze pelletkachel heeft ook een Airplus variant. Dit betekent dat je eenvoudig meerdere ruimte verwarmt met een pelletkachel. De Fire Viktor 8 Airplus misstaat in geen enkele woonkamer door zijn tijdloze design en strakke afwerking.

Elke Nordic Fire pelletkachel is voorzien van een afstandsbediening en Wi-Fi. Zo kun jij op elk moment van de dag de pelletkachel aan- en uitschakelen. Het is zélfs mogelijk om bij enkele modellen een tijd in te stellen dat de kachel automatisch aangaat en bepaal je zelf of de ventilatoren draaien of niet.

Afspraak maken