Skip to main
2023/2024

Stookavonden

De Heide Smid organiseert ook dit jaar weer stookavonden in Halle, Duiven en Rietmolen. Geef je komend najaar en winter op voor een stookavond in zowel Halle, Duiven en Rietmolen (Wildenborg). De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur en de avond start om 19:30 en duurt tot ongeveer 21:00 uur. Praat na afloop na onder het genot van een hapje en een drankje.

Iedereen mag zich aanmelden, ook als je geen klant bij ons bent. Het bijwonen van een stookavond kost niks, het is een extra service. Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor één van de stookavonden van De Heide Smid. VOL=VOL!

De Heidesmid Halle 37

Aanmelden voor een stookavond

Halle Duiven  Rietmolen 
Donderdag 28 september = vol
Donderdag 26  oktober = vol Donderdag 19 oktober = vol
Donderdag 16 november= vol Donderdag 9 november = vol Donderdag 23 november
Donderdag 7 december Donderdag 14 december
Donderdag 25 januari Donderdag 18 januari
Donderdag 22 februari Donderdag 15 februari
Donderdag 14 maart  

Inhoud stookavond

Tijdens deze stookavonden bekijken we het stookgedrag van tegenwoordig. Wat blijkt: er kan nog verantwoordelijk en veiliger gestookt worden. Door jullie vragen te beantwoorden zoals: welke kachel, welk rookkanaal, welk hout en hoe droog, maar vooral hoe gaat de stoker om met het vuur. Jij gaat leren hoe je zo schoon mogelijk stookt en overlast vermijdt.

Enkele reacties van enthousiaste bezoekers op de stookavonden van afgelopen jaren:

”Heldere uitleg over stoken van houtsoorten, de driehoek (brandstof, zuurstof, temperatuur), vochtigheid van het hout (vochtmeter), algemeen gebruik van de kachel afgestemd op de kamer en stookbehoefte.”

”Enthousiaste medewerkers, de informatie was een mooie verdieping op mijn kennis.”

”Heldere informatie en tussendoor gelegenheid tot stellen van vragen.”

Online stookavond 2021

In 2021 was het helaas niet mogelijk om een stookavond de organiseren in een van onze showrooms. Daarom hebben wij een online stookavond uitgezonden via ons Facebook-kanaal in samenwerking met Angelique Krüger. Bekijk deze op ons YouTube-kanaal!