Skip to main

Waarom kiezen voor een kleine houtkachel?

Een kleine houtkachel is zeer geschikt voor een kleine ruimte en woonoppervlakte. Vaak is er minder ruimte in de woonkamer en past er geen grote houtkachel in, een kleine houtkachel is dan een goede optie. Daarnaast is het belangrijk dat je een houtkachel kiest die past bij de oppervlakte van je ruimte. Het is belangrijk dat de ruimte de juiste temperatuur heeft, een te grote houtkachel zorgt ervoor dat je ruimte als een sauna aanvoelt. Meer weten over het juiste vermogen van je houtkachel. Lees hier meer.

Voordelen van een kleine houtkachel.

Het grootste voordeel van een kleine houtkachel is dat deze minder ruimte in beslag neemt. Maar er zijn nog meer voordelen van een kleine houtkachel.

  • Relatief goedkoop: Een kleine houtkachel is relatief goedkoper dan zijn grotere broer. Neem bijvoorbeeld de Barbas Box serie.  Deze begint bij een kleine Barbas box 20 40 en eindigt bij een de grote Barbas Box 30 75.
  • Sfeervol:  Naast warmte zorgt het prachtige vlammenspel en knisperende vuur voor veel sfeer en gezelligheid in huis.
  • Hoog rendement: Kleine en grote houtkachels moeten allemaal voldoen aan het EcoDesign 2020. Dit houdt in dat elke houtkachel een rendement van 75% of hoger moet zijn. Lees hier meer over het rendement van je houtkachel.

Soorten kleine houtkachels

Een moderne houtkachel met een klassieke uitstraling is de Morso 1010. Deze kachel is zeer geschikt voor een kleinere ruimte, met een vermogen van 3 tot 6 kW. De Morso 1010 heeft een groot raam waardoor er goed zicht is op het vlammenspel.

De Leenders Lobbe Compact hangende houtkachel is het kleine broertje van de Lobbe.  Door de compacte afmetingen is deze haard ideaal voor kleinere ruimtes. Een bijkomend voordeel is dat de Lobbe Compact betonkeramiek zijstenen heeft. Deze stenen houden tot wel 6 uur warmte vast.

De Dovre 100 CBS is een kleine houtkachel met een klassiek uiterlijk, met Noorse figuren op de zijkant van de kachel, de kachel heeft een minimaal vermogen van 1,5 kW. Deze houtkachel is dan ook geschikt voor veel verschillende ruimtes.

Groot assortiment in showrooms

Wij hebben een groot assortiment aan houtkachels in onze vestigingen Halle, Duiven en Rietmolen. Er staan diverse (brandende) houtkachels opgesteld. Of het nu om een kleine of grote houtkachel gaat, klassiek of modern, vrijstaand of inbouw. Je kunt het allemaal bekijken in onze showrooms. Onze ervaren medewerkers helpen je graag om jouw droomkachel uit te zoeken.

Afspraak maken