Skip to main

Waterdamp elektrische haarden

Waterdamp haarden verdampen water, de damp die hierdoor naar boven komt wordt opgelicht door ingebouwde lampen. Doordat de damp dwarrelt lijkt het op een echte vlam. Bekijk hieronder een deel van de haarden met waterdamp.

Lees hier meer over waterdamphaarden.

Elektrische haarden opti-myst waterdamp

Elektrisch vuur, maar dan net even anders. Een samenspel van waterdamp (Opti-myst), ledverlichting en een realistische houtset bieden je een uniek vuurbeeld in huis. Er zijn verschillende modellen waterdamp haarden. Bekijk je de haarden van voor, opzij, of juist als doorkijk tunnel richting een ander vertrek in de woning. Meer informatie over deze haarden? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Een elektrische haard met vuur met water(damp)?

Vuur met water is niet gelijk de juiste combinatie. Toch is er met water en vuur een prachtig vlambeeld te creëren. De elektrische waterdamp haard bevat een waterreservoir met een vernevelaar. De vernevelaar zendt trillingen waardoor water in beweging komt en waterdamp ontstaat. De waterdamp stijgt op en een ventilator blaast deze damp naar boven, zo ontstaat er een rookeffect. Deze wervelende waterdamp, het rookeffect, wordt verlicht door LED lampjes onder de cassette of houtset. Elektrische haarden bevatten vaak een geluidsmodule van een knisperend vuurtje. De combinatie van licht, geluid en waterdamp creëert een prachtig vuurspel.

De verschillende soorten waterdamp haarden elektrisch

Er zijn verschillende soorten waterdamp haarden. Allen creëren een prachtig vuurbeeld waar je nooit meer gas voor nodig hebt. Handig, want tegenwoordig hebben woningen geen gasleidingen meer.

Vrijstaande haard met waterdamp

Bijvoorbeeld de Dimplex Fyr 127, een stoere vrijstaande en ronde elektrische haard geïnspireerd op de wereldberoemde Scandinavische vuurtoren. Dankzij de waterdamp biedt deze haard schitterende vlammen. Dit vuurbeeld is schitterend om te bekijken, veilig en schoon. Alles omdat ze worden gemaakt met behulp van natuurlijke koudwaternevel en licht.

Inbouwhaard met waterdamp

Onze favoriete inbouwhaard met driezijdig vuurbeeld is de Faber e-MatriX Mood fires 800/500. Deze elektrische haard is een kwalitatief hoogstaande haard die is voorzien van het welbekende Faber Opti-Myst systeem. Naast deze waterdamp systeem beschikt de Faber ook over een geluidsmodule, waardoor het elektrische vuur niet meer te onderscheiden is van een echt knisperend houtvuur.

Inzethaard met waterdamp

Heb jij een oude schouw in huis staan, maar wordt deze niet meer gebruikt? Dan is een inzethaard de ideale oplossing, zoals de waterdamp haard Dimplex Cassette 1000 projects. Het biedt levendig vuur in strakke vormen. Deze New Generation haard is zuiniger met stroom, verbruikt minder water en de onderdelen zijn stukken voordeliger dan bij de vorige uitvoering. Natuurlijk is het mogelijk om het geluid van knisperend hout en een warmte element toe te voegen. Zo wordt het vuurbeeld nog realistischer.

Ben jij al overtuigd van de combinatie van vuur en water?

Een realistisch vuurbeeld zonder gevaar om je te branden, dat is het nieuwe vuurbeeld van tegenwoordig. Wil jij de waterdamp haarden graag in het echt zien? Dat kan! Bij ons in de showroom staan verschillende elektrische haarden die onze adviseurs je graag laten zien. Natuurlijk staan er in onze showroom ook volop houtkachels, pelletkachels en gashaarden die je kunt bekijken! Stuur gerust een mail naar info@heidesmid.nl of bel naar één van onze winkels op 0314-631741 (Halle), 026-3192090 (Duiven) of 0545-221227 (Rietmolen) om al jouw vragen te stellen aan onze specialisten.

Afspraak maken