Skip to main

Vrijstaande houtkachel & haarden

De voordelen van een vrijstaande houtkachel

Als je een vrijstaande houtkachel aanschaft, maak je een goede keuze. Houtkachels hebben namelijk enkele voordelen boven andere warmtebronnen. De grootste voordelen van een (vrijstaande) houtkachel zijn:
•    Beschikbaar in verschillende maten, stijlen en designs. 
•    Plaatsbaar op veel verschillende plekken, zolang er maar een rookkanaal aanwezig is. 
•    Sfeermaker, het vlammenspel en knisperende vuur geeft sfeer. 
•    Aangename warmte, een vrijstaande houtkachel verspreid een fijne warme in de ruimte. 
•    Voor ieder budget is een houtkachel te vinden. Lees hier meer. 
•    Hoog rendement

Veelzijdig assortiment

Altijd al een vrijstaande houtkachel willen hebben die jouw interieur letterlijk en figuurlijk een warme uitstraling geeft? Dan vind je in ons assortiment zeker een houtkachel die aan jouw wensen voldoet.

Klassieke uitstraling

Heb je een klassieke inrichting in je huis, dan is een klassiek ogende kachel van Morso of Jotul een goede aanvulling voor je huis. Denk bijvoorbeeld eens aan de Morso 1442 of een Jotul F 602 Eco.

Moderne uitstraling

Wil je een meer moderne houtkachel dan kun je bijvoorbeeld denken aan de merken Contura, Hwam, Hase, Barbas en Dik Geurts.  Een moderne vrijstaande kachel is de Hase Lima, dit is een moderne vrijstaande ronde houtkachel, deze kachel is in glad-, ring- en geborstelde structuur verkrijgbaar, daarnaast kun je kiezen uit zwart, grijs en titan metaal en wel 7 verschillende kleuren. De Hase kachels zijn volledig aan je moderne interieur aan te passen en is voorzien van de modernste technieken.

Speksteen kachel

Wil je langer nagenieten van de warmte, dan kun je kiezen voor een vrijstaande houtkachel met speksteen. De speksteen houtkachels van Altech kunnen tot wel 12 uur warmte vasthouden. Denk bijvoorbeeld aan de Altech Grande Nobles Depot. Past speksteen niet bij je interieur dan kun je denken aan een Leenders kachel, een Leenders kachel heeft betonkeramiek warmte stenen, een voorbeeld hiervan is de Leenders Kilo.

Afspraak maken