Skip to main
03-09-2018 Tuinhaarden

Welke terrasverwarmer past bij jouw tuin?

Voor wie wat langer buiten wil genieten is een terrasverwarmer een uitkomst. Maar hoe kies je de juiste terrasverwarmer voor jouw tuin of overkapping? Tegenwoordig zijn er vele soorten terrasverwarmers op de markt. Van warmtelampen voor onder je overkapping of veranda, tot krachtige staande terrasheaters die je kan verplaatsen. Er is veel keus, maar hoe weet je welke terrasverwarming geschikt is? Wij helpen jou bij het maken van de juiste keuze.

DSCF3562 Large 768X432

In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld

  • Terrasverwarmer op gas of op elektra?
  • Hoe groot is de te verwarmen ruimte?
  • Moet mijn terrasverwarmer tegen vocht kunnen?
  • Wil je een staand, hangend of aan de wand gemonteerde terrasverwarmer?
  • De juiste terrasverwarming kiezen

Terrasverwarmer op gas of op elektra?

Terrasverwarmers zijn zowel verkrijgbaar op gas als op elektriciteit. Zowel gas als elektrisch heeft zo zijn voor- en nadelen.

Voor- en nadelen terrasverwarming op gas

+ Je bent niet afhankelijk van stroomtoevoer, waardoor de terrasverwarmer verplaatsbaar is.
+ De warmte van de terrasverwarmer wordt in meerdere richtingen verplaatst.
+ Dankzij de vlam is het vaak sfeervoller dan een elektrische terrasverwarmer.
- Gas is duurder dan elektriciteit.
- Gas is minder milieuvriendelijk.

Spartherm Fuora Qxl
Eurom Terrasverwarming 04

Voor- en nadelen terrasverwarming op elektra

+ Elektriciteit is goedkoper dan gas.
+ Je hoeft niet te slepen met gasbussen.
+ Bij gebruik profiteer je direct van de warmte.
- Terrasverwarming op elektra is gebonden aan stroomtoevoer.
- De warmte van de terrasverwarmer wordt (meestal) naar één richting verplaatst.

Veelgestelde vragen over terrasverwarmers

Wildenborg 22
1

Hoe groot is de te verwarmen ruimte?


Het is belangrijk dat je weet hoe groot het oppervlak van de te verwarmen ruimte is. Daarna bekijk je wat voor oppervlak een terrasverwarmer kan verwarmen. Houd er wel rekening mee dat het bereik van de terrasverwarmer afhankelijk is van weersomstandigheden, de plek waar de terrasverwarmer staat of wordt opgehangen en hoe de beschutting van de tuin is.

Je kan het bereik van de terrasverwarmers simpel vergroten door meerdere terrasverwarmers te plaatsen die de warmte in verschillende richtingen verplaatsen. De afstand tussen de terrasverwarmers moet wel minimaal 70 cm zijn.

Wildenborg 20
2

Moet mijn terrasverwarmer tegen vocht kunnen?

Bij het kiezen van een terrasverwarmer kan je ook kijken naar de stof- en waterdichtheid. Vooral als de terrasverwarmer op een minder beschutte plek in de tuin wordt geplaatst is het aan te raden om een terrasverwarmer te kiezen die tegen een regenbuitje kan.

De stof- en waterdichtheid van een terrasverwarmer wordt aangegeven met een IP-waarde. Bijvoorbeeld IP24. Hierbij staat de 2 voor de beschermingsgraad tegen stof en de 4 voor de beschermingsgraad tegen vocht. Als de beschermingsgraad tegen vocht 4 of hoger is, dan kan de terrasverwarmer gemakkelijk tegen een regenbuitje.

Wildenborg 27
3

Wil je een staand, hangend of aan de wand gemonteerde terrasverwarmer?

Er zijn veel verschillende modellen terrasverwarmers verkrijgbaar. Wil je een terrasverwarmer die staat, hangt of die je aan de muur kan monteren? Een staande terrasverwarmer is verplaatsbaar en straalt de warmte rondom uit. Een terrasverwarmer dieaan het plafond van je overkapping of partytent hangt, neemt geen extra ruimte in beslag. En een terrasverwarmer die je aan een muur kan monteren is gemakkelijk op te hangen en straalt een intense warmte uit.

De juiste terrasverwarming kiezen

Er is een ruim assortiment terrasverwarmers van het merk Eurom. Bestel je ideale terrasverwarmer gemakkelijk via onze website.

Heb jij je ideale terrasverwarmer toch nog niet weten te vinden? Neem dan gerust contact met ons op via 0314-631741 of kom langs in onze showroom in Halle, Duiven of Rietmolen voor persoonlijk advies.