Kennisbank

Houtkachels met een externe luchttoevoer

Bij het laten branden van vuur heb je drie basiselementen nodig: Temperatuur, brandstof en... zuurstof! De brandstof heb je in de vorm van hout, de temperatuur krijg je door het hout aan te steken. Zuurstof daarentegen kun je op twee manieren toevoegen. Door middel van een externe luchttoevoer (buitenluchtaansluiting) of rechtstreeks uit de kamer waarin de haard staat. In dit...

Lees meer

Een inbouw gashaard buiten onder je veranda of overkapping

Bij een tuinhaard denkt men al snel aan een vrijstaande houtkachel, een vuurschaal of een gashaard op wieltjes. Wat veel mensen niet weten, is dat een inbouw (doorkijk)gashaard eveneens tot de mogelijkheden behoort! Op deze manier hetzelfde gevoeld als in een woonkamer, maar dan buiten in de achtertuin.

Lees meer

De beste tuinhaarden van 2021

Er is weinig lekkerder dan een sfeervol en warm vuur op een zomeravond met vrienden of familie. Maar met welke haarden krijg je nou de beste atmosfeer? Wij geven je in dit artikel van elke soort brandstof onze favoriet!

Lees meer

Op de juiste manier optimaal genieten van je houtkachel

Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten op welke manier zij zo optimaal mogelijk de houtkachel kunnen stoken. Op deze manier kunnen ze namelijk zoveel mogelijk rendement uit het product halen en tegelijkertijd de directe omgeving niet tot last zijn. Wat wij ze dan uitleggen, is het belang van de vier pilaren voor juist hout stoken. Welke dat zijn en...

Lees meer

De Barbas Gas Fire Panorama. voorzien van de nieuwste techniek

Het bekende haardenmerk Barbas presenteert een gloednieuwe gashaard: de Barbas Gas Fire Panorama. Deze inbouwhaard maakt hierbij gebruik van de allernieuwste brander: De Premium Fire 2.

Lees meer

Houtkachel installatie: alle info die je nodig hebt

Op deze verzamelpagina vind je een overzicht van alle kennisbankartikelen met betrekking tot de installatie van een houtkachel en bijbehorend rookkanaal. Door deze informatie door te nemen, kun jij je beter oriënteren naar de mogelijkheden die er in jouw woning mogelijk zijn.

Lees meer

De Dimplex Vivente-serie met Revillusion vlamtechnologie

Momenteel zijn er vele verschillende soorten elektrische haarden op de markt verkrijgbaar. Dit komt mede door de sterke groei van de vraag naar dit soort kachels. Zo presenteerde Dimplex haar nieuwe Vivente-serie! Waarbij ze gebruik maken van de Revillusion Technologie.

Lees meer

Een gashaard zonder vaste gasaansluiting

We horen het tegenwoordig steeds vaker bij onze klanten: ‘We willen graag een gashaard, maar hebben geen gasaansluiting (meer) in ons huis.’ Is dit in jouw situatie hetzelfde? Dan is een gashaard op propaan misschien wel dé oplossing!

Lees meer

De kosten van een elektrische haard

Wanneer je graag een elektrische haard wil aanschaffen, is het fijn om inzicht te hebben in het totale mogelijke kostenplaatje. Daarom schijven wij in dit artikel een aantal punten op waar je wel en geen rekening mee hoeft te houden bij de aanschaf van een elektrische haard.

Lees meer

Het beste brandhout voor je houtkachel

Er zijn talloze soorten brandhout te bestellen. Eikenhout, berkenhout of beukenhout om er een paar te noemen. Maar welke is nou het beste voor je haard? En waar moet je dan op letten? Dat lees je in dit artikel.

Lees meer

Wat zijn de beste pellets voor mijn pelletkachel?

Een pelletkachel brandt logischerwijs op pellets. Maar ga je even zoeken op Google, dan zie je al snel heel veel verschillende soorten tegen uiteenlopende prijzen. Maar hoe weet je nou wat de juiste zijn, en ziet er überhaupt verschil in? Dan leggen wij je uit in dit artikel!

Lees meer

Het aanleggen van een nieuw rookkanaal

Op het moment dat je een hout-, gas- of pelletkachel besluit te kopen, moet er tevens rekening mee houden dat er een rookkanaal aangesloten moet worden. In sommige gevallen is deze al aanwezig doordat de vorige eigenaren een haard hadden, in andere gevallen moet er een nieuwe worden aangelegd. Eveneens komt het voor dat het oude kanaal alsnog verwijderd moet...

Lees meer