De Heide Smid

Kennisbank

Nieuw: de Kalfire E-one 130!

Kalfire heeft een nieuw model elektrische haard op de markt gebracht: de Kalfire E-one 130. De E-one 130 is in inbouwhaard en is verkrijgbaar in een front, hoek en driezijdig model.

Lees meer

Wiking Automatic

Alle Wiking houtkachels zijn voorzien van Wiking Automatic. De kachels hebben een bimetalen veer die gedeeltelijk zorgt voor een goede verbranding.

Lees meer

Een gashaard op een onmogelijke plek?

Een gashaard op elke plek in uw huis zonder dat de afvoer zichtbaar is? Dit klinkt als iets wat onmogelijk is, maar de Dru heeft hiervoor een oplossing bedacht: De Dru PowerVent.

Lees meer

Rookgasafvoer pelletkachel

De juiste installatie van een pelletkachel op een bestaande schoorsteenkanaal

Voor de juiste werking van de pelletkachel is het van belang dat het schoorsteenkanaal op de juiste manier is geïnstalleerd.  Bij een afwijkende installatie kan dit effect hebben op het rendement en een slechtere verbranding veroorzaken.

Lees meer

Verschillende technieken elektrische haarden

Er zijn verschillende soorten technieken met betrekking tot elektrische haarden. De drie belangrijkste technieken zijn: Waterdamp techniek, hologram techniek, LED-projectie techniek. Hieronder worden de verschillende technieken uitgelegd. 

Lees meer

Verbruik elektrische haard

De kosten van een elektrische haard bestaan in principe alleen uit de aanschaf van de haard, stroomkosten en eventuele verbouwingskosten voor een inbouwhaard. In dit artikel behandelen we de energiekosten en hoe je dit kunt berekenen.

Lees meer

Hoeveel m3 haardhout verbruik ik per jaar?

Er is niet één duidelijk antwoord, het verschilt per situatie hoeveel m3 hout je per jaar stookt. Er zijn een aantal punten waar rekening mee gehouden moet worden.

Lees meer

Rendement van houtkachels: hoe zit dit in elkaar?

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle nieuwe houtkachel een minimaal rendement van 75% of hoger hebben. Maar wat houdt rendement in en waarom is een hoger rendement belangrijk?

Lees meer

Overstappen van een gas naar een houtkachel

Op dit moment is er een gashaard in de woning aanwezig. Je wil graag overstappen op een houthaard, er zijn dat verschillende punten waar je rekening mee dient te houden. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Lees meer

Houtkachels met een externe luchttoevoer

Bij het laten branden van vuur heb je drie basiselementen nodig: Temperatuur, brandstof en... zuurstof! De brandstof heb je in de vorm van hout, de temperatuur krijg je door het hout aan te steken. Zuurstof daarentegen kun je op twee manieren toevoegen. Door middel van een externe luchttoevoer (buitenluchtaansluiting) of rechtstreeks uit de kamer waarin de haard staat. In dit...

Lees meer

Een inbouw gashaard buiten onder je veranda of overkapping

Bij een tuinhaard denkt men al snel aan een vrijstaande houtkachel, een vuurschaal of een gashaard op wieltjes. Wat veel mensen niet weten, is dat een inbouw (doorkijk)gashaard eveneens tot de mogelijkheden behoort! Op deze manier hetzelfde gevoeld als in een woonkamer, maar dan buiten in de achtertuin.

Lees meer

De beste tuinhaarden van 2021

Er is weinig lekkerder dan een sfeervol en warm vuur op een zomeravond met vrienden of familie. Maar met welke haarden krijg je nou de beste atmosfeer? Wij geven je in dit artikel van elke soort brandstof onze favoriet!

Lees meer