Scan

Sfeervol & duurzaam

Scan gashaard
kopen?

De Heide Smid is officiële dealer van de Scan gashaarden en weet daarom alles over het inbouwen, installeren en onderhouden van de gaskachels van Scan. Wij informeren je graag over het rendement, de luchthuishouding, de veiligheid, het verbrandingsproces, de zuurstoftoevoer en de rookgasafvoer van de haarden. Breng daarom een bezoek aan de showrooms in Halle en in Duiven. Daar kun je de Scan kachels en haarden vrijblijvend bekijken. De Heide Smid bezorgt de haarden van Scan bij je thuis en installeert de kachels en haarden ook.

Scan gashaarden kopen bij De Heide Smid

Scan biedt een zeer uitgebreid assortiment aan houtkachels die geheel aan jouw wensen kunnen worden aangepast. Klein en groot. Betaalbaar. Functioneel. Grote, luxueuze installaties. Deze kachels zijn fraai, klassiek en toch modern vormgegeven. Alle Scan-houtkachels zijn milieuneutraal en maken optimaal gebruik van energie. De kachels van Scan staan voor: schone verbranding, een hoog rendement, de laagste CO2 uitstoot en de laagste fijnstofemissie. De Heide Smid levert de Scan haarden vanwege deze hoge kwaliteit. De kachel staat garant voor maximale duurzaamheid en minimale milieubelasting. De haarden van Scan zijn daardoor bijzonder energiezuinig. Dat ziet De Heide Smid graag.

Met een Scan haard haal je gezelligheid en warmte in huis. Deze koop je uiteraard bij de specialist. Met ruim tachtig jaar ervaring in kachels en schouwen kun je bij De Heide Smid rekenen op een vakkundig en gedegen advies. Wij hebben de mooiste kachels en haarden van de hoogste kwaliteit en installeren, repareren en onderhouden deze door heel het land. Bezoek snel onze winkel voor het aanbod van Scan.

Waarom kiezen voor een Scan gashaard?

  • Garantie: De kachels zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap.
  • Energiezuinig: Met gashaarden kun je flink besparen op de kosten.
  • Beleving: Het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Overal te plaatsen: Scan gashaarden zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De haarden van Scan zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je gashaarden van Scan in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

 

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

Scan