Salamander

Sfeervol & duurzaam

De Salamander haard kopen?

Wie kiest voor een haard of kachel van De Salamander, kiest voor warmte en gezelligheid in huis. De Heide Smid is officiële dealer van De Salamander haarden en kachels en weet daarom alles over het inbouwen, installeren en onderhouden ervan. Onze specialisten informeren je graag over het rendement, de luchthuishouding, de veiligheid, het verbrandingsproces, de zuurstoftoevoer en de rookgasafvoer van de haarden en kachels. In onze showrooms kun je De Salamander kachels en haarden vrijblijvend bekijken.

De Salamander haarden kopen bij De Heide Smid

De Heide Smid heeft ruim tachtig jaar ervaring in het verkopen van kachels en haarden. Daarom kun je bij ons altijd rekenen op een vakkundig en gedegen advies. Dus ook als het gaat om de haarden, kachels en schouwen van De Salamander. Het merk produceert sinds 25 jaar haar openhaarden en kachels op een ambachtelijke manier, met alle middelen in eigen beheer. De vakmensen maken het product tot een lust voor het oog, waarbij functionaliteit en design een belangrijke prioriteit hebben. Het mooie is dat De Salamander haar producten helemaal op maat kan maken, dus compleet conform jouw wensen.

In onze showrooms in Halle en Duiven vind je het volledige assortiment kachels en haarden van De Salamander, welke sfeer en gezelligheid brengen. Kiezen voor De Salamander betekent kiezen voor een open haarden van hoge kwaliteit die een leven lang meegaat. Maar je kunt bij ons ook terecht voor open en gesloten schouwen en plateaus in allerlei denkbare maten en soorten van het merk. Onze specialisten adviseren je graag op het gebied van haard, kachel, rookkanalen en afvoeren.

Waarom kiezen voor een De Salamander haard of kachel?

  • Garantie: De kachels en haarden zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap.
  • Energiezuinig: Met houtkachels kun je flink besparen op de stookkosten.
  • Beleving: Het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Overal te plaatsen: De Salamander haarden en kachels zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De kachels en haarden van De Salamander zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de kachels en haarden van De Salamander in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

 

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

Salamander