Reny

Sfeervol & duurzaam

Reny kachel of haard kopen?

Reny is een Nederlandse fabrikant van houtkachels, houthaarden, inbouwhaarden en inzethaarden en staat bekend om de sfeer en kwaliteit. Elke houtkachel van het merk is voorzien van SGI schoon glas injectie. Van klassiek tot modern en van houtkachel tot inzethaard: Reny heeft een prachtig en betaalbaar aanbod. Wij presenteren de prachtige houtkachels en houhaarden van Reny in de showrooms in Halle en Duiven. Deze kun je vrijblijvend bekijken.

Reny kachels en haarden kopen bij De Heide Smid

We hebben bij De Heide Smid ruim tachtig jaar ervaring in het verkopen van kachels en haarden, waaronder dus de kachels en haarden van Reny. Het merk heeft ruime ervaring met het ontwikkelen en maken van houtgestookte kachels. Dat zie je ook terug in de vorm van het hoge afwerkingsniveau, de moderne verbrandingssystemen met een gesloten en CO2-neutrale verbranding met een zeer hoog rendement. De kachels zijn gemaakt van Cor-Ten-staal. Deze staalsoort reageert bij blootstelling aan de buitenlucht, die afwisselend droog en nat is. Hierdoor vormt zich de zogenaamde ‘patina laag’, een dichte oppervlaktelaag met een opvallende warme roestbruine kleur, die niet doorroest. Het is weerbestendig en heeft een lange levensduur.

De specialisten van De Heide Smid adviseren je graag over de kachels en haarden van Reny. Daarbij maak je bij ons kosteloos een 3D-ontwerp, zodat je kunt zien hoe je favoriete kachel eruitziet in jouw interieur. De combinatie van een professioneel advies en een professioneel ontwerp zorgt ervoor dat je de juiste keuze maakt! Breng daarom snel een bezoek aan één van onze twee sfeervolle showrooms voor een prachtige kachel of haard van het merk.

Waarom kiezen voor een Reny kachel?

  • Garantie: De kachels zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap.
  • Energiezuinig: Met houtkachels kun je flink besparen op de stookkosten.
  • Beleving: Het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Overal te plaatsen: Reny kachels en haarden zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De kachels van Reny zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de kachels en haarden van Reny in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

 

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

Reny