Nordpeis

Sfeervol & duurzaam

Nordpreis houtkachel kopen?

De Heide Smid is officiële dealer van Nordpeis houtkachels en weet daarom alles over de voordelen van deze kachels. Het Noorse bedrijf is marktleider op de open haard markt. Dit is mede mogelijk gemaakt door drie doelstellingen te realiseren: kwaliteit, schone verbranding en design. De Heide Smid informeert je graag over de mogelijkheden van deze Scandinavische kachels. De showrooms van De Heide Smid bevinden zich in Halle en in Duiven in Nederland. Daar kun je de kachels vrijblijvend bekijken.

Nordpeis houkachels kopen bij De Heide Smid

Een vrijstaande houtkachel van Nordpeis staat dus garant voor kwaliteit, design en een schone verbranding. Bij ons heb je de mogelijkheid uit verschillende modellen, waaronder modellen met een front aanzicht tot modellen met aan drie kanten glas. Door deze mogelijkheden creëer je altijd een sfeervolle warme haard in jouw woonkamer. Ook heeft Nordpeis een model met speksteen op de markt gebracht. Speksteen heeft als voordeel dat je na het stoken van jouw haard, nog een lange tijd kunt genieten van de warmte wat het speeksteen af geeft. Hierbij creëer je na het actief stoken nog een aangename warmte in jouw kamer. De overige modellen zijn gemaakt van gietijzer. Dit materiaal is sterker dan plaatijzer en buigt niet.

De Heide Smid is al 80 jaar een sfeermaker met haarden en hartelijkheid. In onze showrooms in Halle en Duiven vind je het volledige assortiment kachels van Nordpeis, welke sfeer en gezelligheid brengen. Het design van de kachels is mooi in zijn eenvoud, waardoor het vuur in de gaskachel optimaal tot zijn recht komt. Met Nordpeis kun je je kachel zelf samenstellen. Helemaal naar je eigen smaak. Het merk heeft al verschillende opties voor je uitgewerkt.

Waarom kiezen voor een Nordpeis houtkachel?

  • Kwaliteit: Hoogwaardige, stijlvolle materialen zorgen voor jaren onbezorgd haardplezier.
  • Duurzaam: Optimaal beheer van het houtverbruik, hogere rendementen en lagere emissies.
  • Beleving: Het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Overal te plaatsen: Nordpeis houtkachels zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De houtkachels van Nordpeis zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de houtkachels van Nordpeis in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

 

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

Nordpeis