Nordic fire

Een Nordic Fire houtkachel kopen?

Wie kiest voor een houtkachel van Nordic Fire, kiest voor warmte, sfeer en comfort in huis. De CV houtkachels van het merk zijn toonaangevend op het gebied van pelletkachels, CV-haarden en houtkachels met de focus op service en kwaliteit. De Heide Smid verkoopt, installeert en onderhoudt deze houtkachels op CV. De houtkachels zijn te bewonderen in onze showrooms. Je kunt bij ons terecht voor een deskundig advies en kunt vrijwel alle kachels ervan brand opgesteld bewonderen.

Nordic Fire houtkachel kopen bij De Heide Smid

Vuur geeft een gezellig en romantisch gevoel bij mensen. Met een Nordic Fire houtkachel haal je deze ambiance in huis. Deze koop je bij de specialist. De Heide Smid, met ruim tachtig jaar ervaring, kan elk type Nordic Fire thuisbezorgen en installeren. Wij leveren alle soorten houthaarden met CV van het merk. Of je nu de Nordic Fire Carvaille CV, de Nordic Fire Corbeeltje of de Nordic Fire Thermo zoekt; wij hebben het allemaal. Onze ervaren medewerkers geven je graag een vakkundig en gedegen advies over jouw kachel. Breng dus snel een bezoek aan één van onze showrooms om ons aanbod Nordic Fire houtkachels te bewonderen.

De specialisten van De Heide Smid adviseren je graag over de warmtetechniek en vuurarchitectuur van de Nordic Fire. Daarnaast kun je kosteloos een 3D-ontwerp maken, zodat je kunt zien hoe je favoriete Nordic Fire houtkachel eruitziet in jouw interieur. De combinatie van een professioneel advies en een professioneel ontwerp zorgt ervoor dat je de juiste keuze maakt! Breng daarom snel een bezoek aan één van onze sfeervolle showrooms voor een prachtige houtkachel.

Waarom kiezen voor een Nordic Fire houtkachel?

  • Garantie: De kachels zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap.
  • Energiezuinig: Met houtkachels kun je flink besparen op de stookkosten.
  • Beleving: Het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Overal te plaatsen: Nordic Fire kachels zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De kachels van Nordic Fire zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de houtkachels van Nordic Fire in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

 

Nordic fire