Lotus

Sfeervol & duurzaam

Lotus haard of kachel kopen?

Wie kiest voor een haard of kachel van Lotus, kiest voor warmte, sfeer en comfort in huis. De Heide Smid is officiële dealer van de Lotus haarden en weet daarom alles over het inbouwen, installeren en onderhouden van de gaskachels van Lotus. De Heide Smid informeert je graag over het rendement, de luchthuishouding, de veiligheid, het verbrandingsproces, de zuurstoftoevoer en de rookgasafvoer van de Lotus haarden. In onze showrooms kun je de Lotus kachels en haarden vrijblijvend bekijken.

Lotus kachels en haarden kopen bij De Heide Smid

Lotus maakt al houtkachels sinds 1979 en ons assortiment bestaat inmiddels uit tien unieke designseries die stuk voor stuk kunnen worden aangevuld met accessoires. Op die manier kun je altijd een kachel vinden die het best bij jouw woning en de behoeften van jouw gezin past. Een Lotus haard ziet eruit als een gewone haard, maar achter de gezellige vlammen schuilt een ingenieus verwarmingssysteem. De Lotus haarden zijn geschikt voor elke vaste brandstof. Ze werken geruisloos en stofvrij. De kachels van Lotus staan voor: schone verbranding, een hoog rendement, de laagste CO2 uitstoot en de laagste fijnstofemissie. De Heide Smid levert de Lotus haarden vanwege deze hoge kwaliteit.

De kachel staat garant voor maximale duurzaamheid en minimale milieubelasting. De haarden van Lotus zijn daardoor bijzonder energiezuinig. Dat ziet De Heide Smid graag. Verder worden alle Lotus kachels getest door erkende testinstituten, zodat je er zeker van bent dat een Lotus altijd aan de strengste milieueisen voldoet. Een houtkachel van Lotus is altijd het resultaat van de nauwe samenwerking tussen architect Kaare Sølvsten, technici en leveranciers overal ter wereld. Wij combineren namelijk de Deense designtraditie met onderdelen van de beste kwaliteit.

Waarom kiezen voor een Lotus haard of kachel?

  • Garantie: De haarden en kachels zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap.
  • Energiezuinig: Met deze haarden en kachels kun je flink besparen op de stookkosten.
  • Beleving: Het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Overal te plaatsen: De Lotus haarden en kachels zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De haarden en kachels van Lotus zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de kachels en haarden van Lotus in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

 

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

Lotus