Global Fires

Sfeervol & duurzaam

Global Fires haard kopen?

Een Global Fires kachel of haard past in elk interieur. Door de vele opties is er altijd een match met jouw stijl te maken. De compacte haarden met ondiepe inbouw besparen ruimte en zijn daardoor geschikt voor alle woonruimtes. De Heide Smid verkoopt, installeert en onderhoudt de kachels en haarden van Global Fires. Je kunt bij ons terecht voor een deskundig advies en kunt de kachels en haarden van Global Fires opgesteld bewonderen in de showrooms van De Heide Smid.

Global Fires haarden kopen bij De Heide Smid

Wij zijn een gespecialiseerde dealer van Global Fires kachels en haarden. Onze specialisten zijn vakkundig opgeleid tot kenners van het merk en garanderen een deskundige installatie van een kachel of een haard van het merk. Groot voordeel is dat deze kachels en haarden ruimtebesparend zijn. Het ondiepe ontwerp vormt de basis voor elke Global Fires haard. Hierdoor nemen de compacte haarden weinig ruimte in beslag. Sterker nog, met een Global Fires haard kun je ook ruimte creëren, waardoor je zelfs sfeer brengt in hele kleine woonruimtes. De kachelexperts van De Heide Smid informeren je graag over haarden van Global Fires.

De Heide Smid is al 80 jaar een sfeermaker met haarden en hartelijkheid. In onze showrooms in Halle en Duiven vind je een ruim assortiment haarden van Global Fires, welke sfeer en gezelligheid brengen. Het design van de gashaarden van Global Fires is mooi in zijn eenvoud, waardoor het vuur in de gaskachel optimaal tot zijn recht komt. Met Global Fires kun je je haard zelf samenstellen. Helemaal naar je eigen smaak. Global Fires heeft al verschillende opties voor je uitgewerkt.

Waarom kiezen voor een Global Fires haard?

  • Gemak & comfort: De Global Fires kachels en haarden zijn zo geconstrueerd dat reinigen eenvoudig is. Evenals de bediening ervan.
  • Duurzaamheid: Door innovatieve verbrandingstechnieken zijn de haarden milieuvriendelijk, duurzaam en zuinig.
  • Beleving: De gashaarden staan internationaal bekend om hun realistisch vlammenspel.
  • Overal te plaatsen: Global Fires haarden zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De kachels en haarden van Global Fires zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de haarden van Global Fires in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

 

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

Global Fires