Dovre

Sfeervol & duurzaam

Dovre kachel kopen?

Dovre kachels vinden hun oorsprong in de barre winters van het hoge noorden. Dovre is een bergplateau ten noorden van Oslo met een uiterst guur klimaat. Een betrouwbare en robuuste kachel is hier bittere noodzaak om het behaaglijk warm te hebben. Dovre staat dan ook voor de warmte en gezelligheid die ontelbaar veel mensen met de Dovre kachel in hun woonkamer hebben. De Heide Smid is officiële dealer van Dovre en weet daarom alles over het inbouwen, installeren en onderhouden van de kachels van het merk.

Dovre kachels kopen bij De Heide Smid

De Heide Smid is al 80 jaar sfeermaker met haarden en hartelijkheid. In onze showrooms vind je het volledige assortiment kachels van Dovre. Onze adviseurs kunnen je alles vertellen over de kachels van dit merk. Door het gebruik van de modernste productiemethoden zorgt de Dovre gieterij niet alleen voor een hoge vormvastheid, maar ook voor een prachtig oppervlakte van het materiaal. Dovre beschikt tevens over uitgebreide nabewerkings- en montagefaciliteiten om de hoge kwaliteit te garanderen. Verder heeft Dovre een uiterst moderne emailleerinstallatie, vandaar ook dat (sommige) kachels in aansprekende kleuren email geleverd kunnen worden.

Dovre staat voor topkwaliteit. Daarom geeft Dovre ook tot 5 jaar garantie op haar producten. De producten beantwoorden aan de strengste normen inzake veiligheid, rendement en emissies. Zij worden getest en gecertificeerd door onafhankelijke laboratoria in Duitsland, Noorwegen, Zweden en Nederland. Bezoek één van onze showrooms voor een deskundig advies. Dit doen we onder meer door een 3D-ontwerp te maken, zodat je kunt zien hoe de Dovre kachel eruitziet in jouw interieur.

Waarom kiezen voor een Dovre kachel?

  • Gemak & comfort: Met één simpele druk op de knop een prachtig vlammenspel.
  • Energiezuinig: De haard heeft een schone verbranding, een hoog rendement, een lage CO2 uitstoot en een lage fijnstofemissie.
  • Gesloten verbrandingssysteem: De kachels zijn geschikt om zonder schoorsteen in jouw huis te plaatsen.
  • Overal te plaatsen: De vrijstaande kachels van Dovre zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De kachels van Dovre zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je de kachels van Dovre in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

 

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

Dovre