Altech

Altech haarden en kachels kopen?

Altech is al meer dan 25 jaar toonaangevend op het gebied van vrijstaande kachels, bakovens en speksteen open haarden. De Heide Smid verkoopt, installeert en onderhoudt de Altech kachels, Altech haarden en Altech ovens. Je kunt de speksteenkachels, speksteenhaarden en speksteenovens van het merk bewonderen in onze uitgebreide en prachtige showrooms in Halle en in Duiven. Ter inspiratie staan deze brandend opgesteld. Je kunt de kachels en haarden van het merk ook online bekijken en bestellen bij ons. Daar staan ook de kachelprijzen gepubliceerd.

Altech haarden en kachels kopen bij De Heide Smid

Altech kachels en haarden zijn verkrijgbaar bij De Heide Smid. Wij hebben een breed assortiment haarden, kachels en ovens van speksteen. Of je nu een Altech Eclips, Altech Torus of een Altech Nedar zoekt; wij hebben het allemaal op voorraad en kunnen deze producten dan ook snel leveren. Alle houthaarden en -kachels van het merk besparen energie door een efficiënte en regelbare schone verbranding. Dat maakt de haarden milieuvriendelijk, veilig en betrouwbaar. De kachelexperts van De Heide Smid informeren je graag over de warmtetechniek, vuurarchitectuur en luchtcirculatie van de Altech speksteenkachels. Zij adviseren ook over de rookkanalen, gasleidingen en de bouwvoorschriften voor de installatie van een vrijstaande Altech haard of kachel.

Met een Altech kachel haal je gezelligheid en warmte in huis. Deze koop je uiteraard bij de specialist. Met ruim tachtig jaar ervaring in kachels en schouwen kun je bij De Heide Smid rekenen op een vakkundig en gedegen advies. Wij hebben de mooiste kachels en haarden van de hoogste kwaliteit en installeren, repareren en onderhouden deze door heel het land. Bezoek snel onze winkel voor het aanbod van Altech.

Waarom kiezen voor een Altech houtkachel?

  • Garantie: De kachels zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap.
  • Energiezuinig: Met houtkachels kun je flink besparen op de stookkosten.
  • Beleving: Het prachtige vlammenspel zorgt voor een sfeervolle beleving in huis.
  • Overal te plaatsen: Altech kachels zijn overal te plaatsen: in jouw woning, appartement of in een restaurant.
  • Ruim assortiment: De kachels van Altech zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Wil je kachels van Altech in het echt bewonderen ter inspiratie?

Maak een afspraak in onze showroom

De Heide Smid FAQ

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een DRU gashaard?

Bij de aanschaf van een DRU gashaard ga je niet over één nacht ijs. De keuze voor de juiste gashaard is maatwerk en afhankelijk van je woning, de grootte van de te verwarmen ruimte en je persoonlijke smaak. Het is belangrijk om vooraf helder te hebben welke mogelijkheden je woning biedt en wat je precies verwacht van de haard. Wil je vooral warmte, of is de sfeer belangrijk? Wij helpen je graag en zetten het een en ander voor je op een rij.

Welk type gashaard kies je? Er zijn drie type gashaarden: inbouwgashaarden, vrijstaande en vrijhangende gashaarden. Je hebt dus volop keuze voor jouw ruimte. En kies je voor een gashaard met open of gesloten verbranding? Voor verbranding heb je altijd zuurstof nodig. Waar dit vandaan komt, hangt af van het type systeem. Daarnaast moet je rekening houden met het vermogen, technische mogelijkheden, milieuvriendelijkheid en veiligheid. Wil je meer info? Kom bij ons langs voor een persoonlijk advies of maak een afspraak. Wij helpen je bij de keuze voor je haard.

Welk type gashaard past het best bij mij?

Bij het kiezen van een haard op gas is het vermogen een belangrijke factor. Het gevaar schuilt juist dat mensen vaak een te groot of te klein vermogen kiezen. Hierdoor worden ze gedwongen om te kort of op een zeer lage stand te stoken. Gelukkig kun je op een simpele manier het perfecte vermogen bepalen voor jouw specifieke ruimte. Hier kan De Heide Smid grafieken voor aanleveren. Vervolgens kun je aflezen hoeveel vermogen je nodig hebt voor de haard.

Daarnaast maak je de keus tussen een gesloten of een open verbrandingssysteem. Bij een open verbranding wordt de verse zuurstof uit de ruimte gehaald waar de haard staat. Maar heb je een laag-energiewoning of een goed geïsoleerd huis? Dan is een buitenluchtaansluiting van belang. Op basis van de bovenstaande informatie heb je een beeld van welke type haard bij jou past. Om toch het een besluit te nemen, is een deskundig advies nodig. Bezoek daarom onze haardenspeciaalzaak en je wordt van begin tot eind geholpen bij jouw keuze voor het type gashaard.

Hoe steek ik een gaskachel aan?

Eerst moet je aan de zijkant van de kachel het draaiknopje openzetten zodat er gas kan komen. Dan hou je de witte knop ingedrukt terwijl je de knop met het rode sterretje stevig meerdere malen indrukt om het gas te laten ontvlammen. Zie je een stabiel vlammetje, dan kan je de waakvlam naar een hogere stand zetten en de witte knop loslaten.

Ook als je mogelijk alles goed doet, kan er zich nog een ander probleem voordoen. Indien een kachel is verplaatst of een lange tijd niet werkt, kan er veel lucht in de leiding zitten. Al die lucht moet er via een heel klein gaatje naar je ontsteker (vonk) stromen. Het kan soms heel erg lang duren voordat alle lucht eruit is en er dus ook geen vlam zichtbaar wordt. Dan houdt je de knop ingedrukt en geef je regelmatig even een klik voor de ontsteking. Zie je een vlammetje, dan nog even de knop ingedrukt houden, anders gaat hij weer uit. Blijft hij branden, dan kan je de knop los laten en er aan draaien totdat je een tik hoort. Dan gaat je kachel branden.

 

Altech