Kennisbank

Wat is een pelletketel?

De pelletketel, ook wel een cv-pelletketel genoemd, is in opkomst. Zeker nu je nog minimaal € 1.250,- subsidie krijgt van het Rijk wanneer je een pelletketel aanschaft. De overheid heeft een ambitieus plan om het gasverbruik te verminderen. De pelletketel is een goed alternatief voor je gasgestookte cv-ketel. Omdat de markt voor pelletketels zeer jong...

Lees meer

Hoe kan ik subsidie aanvragen voor mijn pelletkachel?

Op pelletkachels is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van toepassing. Hierdoor krijg je een tegemoetkoming van het Rijk bij de aanschaf van onder andere een pelletkachel. Regelmatig krijgen wij de vraag hoe je de subsidie voor je pelletkachel kan aanvragen. In dit artikel nemen wij het aanvraagproces stap voor stap met je door. Stap 1...

Lees meer

Hoe duurzaam zijn houtpellets?

Duurzame energie is tegenwoordig een veel genoemde en gehoorde term. Nederland heeft toegezegd met het klimaatakkoord, dat eind 2015 in Parijs door 200 landen is ondertekend, dat in 2020 14% van alle energie duurzaam moet zijn opgewekt.

Lees meer

Waarom is schoorsteenvegen belangrijk?

Nederland telt jaarlijks ruim 2000 schoorsteenbranden. In de meeste gevallen is slecht onderhoud hiervan de oorzaak. Dit kun je voorkomen. Door periodiek de schoorsteen te laten vegen en controleren door een specialist kun je een schoorsteenbrand en andere problemen voorkomen en kan je zorgeloos blijven genieten van je houtkachel.

Lees meer

Kennisbank wat is een pelletkachel?

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel combineert het beste van twee werelden. De gezelligheid en sfeer van een houtkachel en het gemak van een gashaard. Het is dan ook niet zo vreemd dat pelletkachels ontzettend populair zijn. Maar weet jij wat een pelletkachel precies is en hoe deze werkt? Wij leggen het je uit.

Lees meer