Kennisbank

Wat is een pelletketel?

De pelletketel, ook wel een cv-pelletketel genoemd, is in opkomst. De overheid heeft een ambitieus plan om het gasverbruik te verminderen. De pelletketel is een goed alternatief voor je gasgestookte cv-ketel.

Lees meer

Hoe kan ik subsidie aanvragen voor mijn pelletkachel?

Let op! Het is niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen. Dit was mogelijk tot 31 december 2019. Op pelletkachels is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van toepassing*. Hierdoor krijg je een tegemoetkoming van het Rijk bij de aanschaf van onder andere een pelletkachel. Regelmatig krijgen wij de vraag hoe je de subsidie voor...

Lees meer

Hoe duurzaam zijn houtpellets?

Duurzame energie is tegenwoordig een veel genoemde en gehoorde term. Nederland heeft toegezegd met het klimaatakkoord, dat eind 2015 in Parijs door 200 landen is ondertekend, dat in 2020 14% van alle energie duurzaam moet zijn opgewekt.

Lees meer

Waarom is schoorsteenvegen belangrijk?

Nederland telt jaarlijks ruim 2000 schoorsteenbranden. In de meeste gevallen is slecht onderhoud hiervan de oorzaak. Dit kun je voorkomen. Door periodiek de schoorsteen te laten vegen en controleren door een specialist kun je een schoorsteenbrand en andere problemen voorkomen en kan je zorgeloos blijven genieten van je houtkachel.

Lees meer

Kennisbank wat is een pelletkachel?

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel combineert het beste van twee werelden. De gezelligheid en sfeer van een houtkachel en het gemak van een gashaard. Het is dan ook niet zo vreemd dat pelletkachels ontzettend populair zijn. Maar weet jij wat een pelletkachel precies is en hoe deze werkt? Wij leggen het je uit.

Lees meer

Hoe werkt een pelletkachel?

Hoe werkt een pelletkachel?

Van buitenaf lijkt een pelletkachel op een houtkachel, maar van binnen is de kachel voorzien van technieken die zorgen voor een optimale verbranding en een zeer hoog rendement. Wij leggen uit hoe de techniek van een pelletkachel werkt.

Lees meer

Warmtepomp met een kachel combineren?

Wordt jouw woning verwarmd middels een warmtepomp, maar wil je de temperatuurschommelingen beter kunnen opvangen? Of krijg je het niet aangenaam warm in je woonkamer of schiet je elektriciteitsrekening omhoog? Dan is een gashaard, houtkachel of pelletkachel de ideale toevoeging op je warmtepomp.

Lees meer

Een pelletkachel kopen: waar moet je op letten?

Een pelletkachel kopen doe je niet zomaar, er zijn namelijk een aantal punten waar je rekening mee moet houden. In dit kennisbank artikel vertellen wij welke dat zijn, zodat jij niet voor verrassingen komt te staan in jouw zoektocht naar de geschikte pellethaard.

Lees meer