Skip to main

Is onderhoud aan je gashaard verplicht?

Ja, dit is wel het advies van de leverancier. Maar volgens de wet is het niet verplicht. Verzekeringen hebben het, in tegenstelling tot het vegen van de schoorsteen, eveneens vaak niet opgenomen in hun contracten. Het is dus echt volledig je eigen keuze en verantwoordelijkheid of je onderhoud wil laten plegen aan de gashaard.

De Heidesmid Halle 08

Niet verplicht dus, maar wel belangrijk!

Het is belangrijk dat je gashaard een jaarlijks of tweejaarlijkse onderhoudsbeurt krijgt. Een onderhoudsbeurt is belangrijk om problemen te voorkomen. Een veel voorkomend probleem is stof. Als er stof in de gashaard komt zal een gashaard steeds minder goed gaan branden.

Door een onderhoudsbeurt met de verplichte CO-keuring, ben je ervan verzekerd dat je veilig gebruik maakt van je gashaard. Hij gaat daarnaast aanzienlijk langer mee en tevens heb je minder kans op storingen. Wil je ervan verzekerd zijn dat je gashaard tijdig een onderhoudsbeurt krijgt? Neem dan in de lente en zomer contact met ons op voor de piekdrukte en in het najaar.

Met stip de meest voorkomende storing bij een gashaard, is dat hij niet meer wilt ontsteken. Dit kan een aantal oorzaken hebben:

Heidesmid Duiven 08