De Heide Smid

Onderhoud gashaarden en gevelkachels

Onderhoud door een gediplomeerd haarden- en kachelbedrijf


 

Is jouw gashaard toe aan onderhoud? Dan ben je bij De Heide Smid aan het juiste adres! Met een team van ervaren en toegewijde servicemonteurs zorgen wij ervoor dat jouw gashaard optimaal en naar behoren blijft branden.

klik hier voor de tarieven en het maken van een afspraak of bel naar 0314-631741

 
Reparatie ter plekke

Gediplomeerd personeel

Vaste prijzen

Wat houdt een onderhoudsbeurt in:

De servicemonteur voert een complete controle uit van de gashaard. Hij let hierbij vooral op de belangrijke onderdelen, zoals de thermokoppel, waakvlamleiding en ontstekingsmechanisme.

Verder voert de servicemonteur o.a. de volgende werkzaamheden uit:

  • Reinigen en stof vrij maken van binnenzijde
  • Houtstammen en/of stenen stofvrij maken
  • Ruit reinigen.

Mocht de monteur een onderdeel tegenkomen dat vervangen moet worden, overlegt hij dit altijd eerst met de klant en worden de bijkomende kosten voorgelegd.

 

 

Een vrijblijvend onderhoudscontract

Het is mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten bij De Heide Smid. Dit houdt in dat wij jouw een jaar na de laatste onderhoudsafspraak zullen proberen te bellen met de mededeling dat het weer tijd is voor het jaarlijkse onderhoud aan je gashaard. Dit is compleet vrijblijvend en je zit als klant nergens aan vast. Natuurlijk is het altijd mogelijk om zelf eerder dan wel later te bellen voor het maken van een afspraak.

Aangeven of je hiervan gebruik wilt maken, kan door bij het invullen van het afspraakformulier onderaan deze pagina de gewenste frequentie in te stellen.

Wat kun je zelf al doen

Er zijn een tweetal dingen die je zelf al kan ondernemen zodat je optimaal van je gashaard kan blijven genieten. Allereerst is dat het reinigen van de ruit. Raadpleeg hierbij de handleiding van de fabrikant, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij het schoonmaken kun je het beste gebruik maken van onze ruitenreiniger.

De tweede is het vervangen van de batterij. Tijdens een onderhoudsbeurt doet onze servicemonteur dit voor je, maar het is tevens prima zelf uit te voeren. Batterijen die te lang blijven zitten kunnen namelijk gaan lekken. In deze video leggen wij je uit hoe je te werk gaat.

Onderhoud aan je gashaard is belangrijk, omdat…

Je hierdoor gegarandeerd bent van een veilig gebruik van je gashaard. Tevens gaat je gashaard aanzienlijk langer mee dan wanneer deze nooit onderhouden wordt. Tenslotte heb je minder kans op storingen aan de haard.

Mogelijke storingen die voorkomen worden door het onderhoud, is bijvoorbeeld het niet meer willen ontsteken. Dit kan komen, doordat het ontstekingsmechanisme verstopt raakt. Daarnaast kan door geringe onderhoud de thermokoppel sneller kapot gaan.

Zo gaan wij te werk

De servicemonteur voert tijdens de onderhoudsbeurt een volledige controle uit van de gashaard. Hij let hierbij voornamelijk op de belangrijkste onderdelen. Dit zijn onder andere de thermokoppel, de waakvlamleiding en het ontstekingsmechanisme. Vervolgens wordt de binnenzijde van de gashaard volledig gereinigd en mocht het nodig zijn worden ook de houtblokken nagekeken. Tot slot wordt de ruit schoongemaakt.

Mocht de monteur een onderdeel tegenkomen dat vervangen moet worden, overlegt hij dit altijd eerst met de klant en worden de bijkomende kosten voorgelegd. De klant heeft altijd de uiteindelijke keuze.


De Heide Smid: een ervaren haarden- en kachelbedrijf

De Heide Smid is een Achterhoeks haarden- en kachelbedrijf, opgericht in 1936. Wij zitten met onze showrooms gevestigd in Halle en Duiven. Verdeeld over beide vestigingen staat een breed scala aan haarden en kachels van vrijwel alle bekende merken.

Met bijna 50 werknemers en als erkend DE-bedrijf bieden wij het gehele traject aan, van aankoop, tot installatie en service & onderhoud.