De Heide Smid

Stookavonden 2023

Extra stookavond donderdag 16 maart in Halle = vol 

De Heide Smid organiseert ook dit jaar weer stookavonden in Halle en Duiven. Wij organiseren het komende najaar en winter elke maand een stookavond in zowel Halle, Duiven en Rietmolen (Wildenborg). De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur en de avond start om 19:30 en duurt tot 21:00 uur. Na afloop kan er nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Iedereen kan zich aanmelden, ook als je geen klant bij ons bent. Het bijwonen van een stookavond kost niks, het is een extra service. Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor één van de stookavonden van De Heide Smid. VOL=VOL!

Extra stookavond Halle
Donderdag 16 maart 2023 = Vol

Halle
Donderdag 23 februari 2023 = Vol

Duiven
Donderdag 16 februari 2023 = Vol

Rietmolen (Wildenborg Haarden en Kachels)
Donderdag 9 februari 2023 = Vol

Inhoud stookavond

Tijdens deze stookavond wordt ingegaan op het stookgedrag van mensen en dan blijkt dat er nog veel verantwoordelijker en veiliger gestookt kan worden. Door vragen te beantwoorden zoals: welke kachel, welk rookkanaal, welk hout en hoe droog, maar vooral hoe gaat de stoker om met het vuur. In feite wordt mensen geleerd hoe je zo schoon mogelijk stookt en overlast vermijdt.

 

Enkele reacties van enthousiaste bezoekers op de stookavonden van afgelopen jaren:

”Heldere uitleg over stoken van houtsoorten, de driehoek (brandstof, zuurstof, temperatuur), vochtigheid van het hout (vochtmeter), algemeen gebruik van de kachel afgestemd op de kamer en stookbehoefte.”

”Enthousiaste medewerkers, de informatie was een mooie verdieping op mijn kennis.”

”Heldere informatie en tussendoor gelegenheid tot stellen van vragen.”

Online stookavond 2021

Afgelopen jaar was het helaas niet mogelijk om een stookavond de organiseren in een van onze showrooms. Daarom hebben wij een online stookavond uitgezonden via ons Facebook-kanaal in samenwerking met Angelique Krüger. Deze vind je terug op ons YouTube-kanaal!