Is onderhoud aan je gaskachel verplicht?

Is onderhoud aan je gaskachel verplicht?

Nee, onderhoud aan je gaskachel is volgens de wet niet verplicht. Verzekeringen hebben het, in tegenstelling tot het vegen van de schoorsteen, eveneens vaak niet opgenomen in hun contracten. Het is dus echt volledig je eigen keuze en verantwoordelijkheid of je onderhoud wil laten plegen aan de gashaard.

Niet verplicht dus, maar wel belangrijk!

Dat het niet verplicht is, betekent niet dat het daarom niet nodig is. Het is juist belangrijk dat je ook de gashaard jaarlijks of tweejaarlijks van een grondige onderhoudsbeurt voorziet. Helemaal wanneer deze in de wintermaanden regelmatig staat te branden.

Door een onderhoudsbeurt ben je ervan gegarandeerd dat je veilig gebruik maakt van je gashaard. Hij gaat daarnaast aanzienlijk langer mee en tevens heb je minder kans op storingen.

Tips! De meest voorkomende storingen

Met stipt de meest voorkomende storing bij een gashaard, is dat hij niet meer wilt ontsteken. Dit kan een aantal oorzaken hebben:

Heeft jouw gashaard een onderhoudsbeurt nodig?

Maak hier online een afspraak voor een onderhoudsbeurt aan je gashaard

 

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 1017 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Angelika Peperkamp, Arnhem
05-06-2021 |

Wij hadden een open haard en deze is gesloopt. Daarvoor in de plaats een kachel laten plaatsen door Heidesmid. Jeroen van locatie Duiven, heeft ons zeer goed geadviseerd. Zeker gezien het feit dat we eigenlijk in eerste instantie een verkeerde kachel (straling i.p.v. convectie) hadden uitgezocht. We zijn erg blij met onze kachel die door het koudere voorjaar al verschillende dagen is aangeweest. Heerlijk!