HWAM – SmartControl

Een houtkachel die met een piepje of appje aangeeft wanneer het hout aangevuld moet worden. Klinkt als toekomstmuziek, maar niet bij HWAM. In samenwerking met de Technische Universiteit van Denemarken ontwikkelde HWAM een elektronisch systeem dat zorgt voor een zo schoon mogelijke en milieuvriendelijke verbranding. Hierdoor kun je lekker achterover leunen en eenvoudig genieten van je HWAM houtkachel.

Smart Control, wat houd dat precies in?

Dit systeem van het Deense bedrijf Hwam is een elektronisch lucht controle mechanisme dat jou als klant helpt om de schoonste uitstoot mogelijk te bereiken. Hierbij beheert de haard het gehele verbrandingsproces voor je. Jij hoeft dus zelf niks te doen en krijgt altijd het beste resultaat mogelijk.

De 3 grote voordelen

Beter voor het milieu

Het is heel lastig om handmatig de perfecte en schoonste verbranding te krijgen. Voor het geavanceerde Smart Control is dit echter prima te doen. Hierdoor behaal je het hoogst mogelijke rendement, wat de uitstoot minimaal houdt en dus het milieu ontziet.

Je bespaart geld

Op het moment dat je een optimale verbranding bereikt, haal je het meeste uit je brandstof. Dit zorgt er voor dat je dus minder houdt verbruikt. Daarnaast gaat de luchttoevoer van de haard dicht op het moment dat de kachel uit staat. Dit voorkomt dat warme lucht via de schoorsteen uit de kamer ontsnapt.

Het hoogste level van comfort

Nadat je dat haard hebt aangestoken regelt de Hwam houtkachel de rest voor je. Het enige wat je zelf moet doen, is de gewenste temperatuur aangeven in de app en indien de kachel het aangeeft hout bijvullen. Je krijgt dan een notificatie op je mobiel.

Hoe werkt de SmartControl van HWAM?

Een HWAM houtkachel met SmartControl heeft een volledig schone verbranding. Dit komt doordat er zich in de houtkachel een computerbox (airbox) bevindt die is voorzien van ‘slimme’ software. Bovenin de kachel zit een temperatuursensor en een lambdasonde (zuurstofmeter). Deze software zorgt samen met de temperatuursensor en de lambdasonde voor het juiste zuurstofgehalte en de juiste brandtemperatuur die nodig is om de brandstof maximaal te verbruiken en zo voor een zo schoon mogelijke en milieuvriendelijke verbranding te zorgen. Via de handmatige bediening is dit niet te evenaren. Daarnaast bespaar je met een HWAM met SmartControl ook nog eens 50% op het brandhout ten opzichte van een traditionele houtkachel.

De SmartControl is eenvoudig te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Via de app kan je de gewenste temperatuur instellen. De SmartControl zorgt dan voor een constante kamertemperatuur. Je moet er wel zelf voor zorgen dat je de juiste hoeveelheid hout gebruikt die bij deze temperatuur instelling hoort. Doe je dat niet dan zal de kachel het hout zodanig verbranden dat er toch een schone verbranding ontstaat. Bij gebruik van teveel hout zal de temperatuur oplopen. Is de kamer eenmaal op temperatuur? Dan zal het langer duren voordat de houtkachel om hout vraagt, waardoor je dus minder hout verbruikt. Is het tijd om de houtkachel bij te vullen? Dan krijg je een melding (piepje) op je smartphone of tablet via de app.

Bekijk het assortiment HWAM houtkachels

Werking_SmartControl_HWAM_houtkachel

Met 3 stappen genieten van je houtkachel

Steek de kachel aan zoals normaal

Allereest steek je de Hwam houtkachel met Smart Control aan zoals je altijd doet. Dus met behulp van de Zwitserse Methode.

Kies de gewenste temperatuur in de app

Wanneer het vuur brandt, open je de Hwam-app op je mobiel. Hierin kies je de gewenste temperatuur die de haard moet hebben.

Ontvang een notificatie als het tijd is om de haard bij te vullen

De haard staat in verbinding met je mobiel en zal op het moment dat het tijd is om nieuwe brandstof toe te voegen een berichtje sturen. Hierdoor hoef je niet constant in de gaten te houden of het al tijd is om meer hout op het vuur te gooien en kun je maximaal genieten.

Zelfs in de nacht brandstofbesparing

De Hwam houtkachel met Smart Control kan vooraf worden ingesteld om ‘s nachts de luchtstroom te laten dalen. Dit zorgt voor een daling in temperatuur en geeft een mooie verlenging van de verbranding. Het gloeibed geeft een prettige nacht slaap, is ecologisch vriendelijk en bespaart brandstof. Dit is niet mogelijk bij elke andere houtkachel op de gehele markt.

Oh ja, de app kan ook zo worden ingesteld dat je tussen bepaalde tijden geen melding krijgt om je mobiel voor het bijvullen van de haard.

Al je data overzichtelijk in de applicatie

Een van de nieuwste functies in de Hwam-app (welke constant wordt geüpdatet) is de mogelijkheid om alle data van de kachel af te lezen. Houd de telefoon horizontaal en je kunt de volgende informatie terugvinden: kamertemperatuur, zuurstofgehalte, kacheltemperatuur en luchttoevoer. Doordat de applicatie je data opslaat, kun je de huidige cijfers eenvoudig vergelijken met die van een aantal weken geleden.

Voordelen van HWAM SmartControl op een rij

Beschikbaar voor de meeste HWAM kachels
Bespaar tot 50% op brandhout
De enige houtkachel die verkrijgbaar is met een lambdasonde (zuurstofmeter)
De best mogelijke verbranding
De langste brandduur
Ruimtetemperatuur instelbaar via een app
Melding wanneer er opnieuw gestookt moet worden
Verbrandingsverslag (via app)
Geen warmteverlies uit de ruimte
Snel aanpassen aan veranderingen in de omgeving
Optimale combinatie van zuurstof en temperatuur

Wil jij meer informatie over de SmartControl van HWAM? Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoek aan één van onze showrooms. Zowel in Halle als in Duiven staan HWAM houtkachels (brandend) opgesteld die zijn voorzien van de SmartControl.

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 1037 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Annelies, Zelehm
17-09-2021 |

Ze denken mee , kachel zetten verliep voorspoedig