HWAM – SmartControl

Een houtkachel die met een piepje of appje aangeeft wanneer het hout aangevuld moet worden. Klinkt als toekomstmuziek, maar niet bij HWAM. In samenwerking met de Technische Universiteit van Denemarken ontwikkelde HWAM een elektronisch systeem dat zorgt voor een zo schoon mogelijke en milieuvriendelijke verbranding. Hierdoor kun je lekker achterover leunen en eenvoudig genieten van je HWAM houtkachel.

Hoe werkt de SmartControl van HWAM?

Een HWAM houtkachel met SmartControl heeft een volledig schone verbranding. Dit komt doordat er zich in de houtkachel een computerbox (airbox) bevindt die is voorzien van ‘slimme’ software. Bovenin de kachel zit een temperatuursensor en een lambdasonde (zuurstofmeter). Deze software zorgt samen met de temperatuursensor en de lambdasonde voor het juiste zuurstofgehalte en de juiste brandtemperatuur die nodig is om de brandstof maximaal te verbruiken en zo voor een zo schoon mogelijke en milieuvriendelijke verbranding te zorgen. Via de handmatige bediening is dit niet te evenaren. Daarnaast bespaar je met een HWAM met SmartControl ook nog eens 50% op het brandhout ten opzichte van een traditionele houtkachel.

De SmartControl is eenvoudig te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Via de app kan je de gewenste temperatuur instellen. De SmartControl zorgt dan voor een constante kamertemperatuur. Je moet er wel zelf voor zorgen dat je de juiste hoeveelheid hout gebruikt die bij deze temperatuur instelling hoort. Doe je dat niet dan zal de kachel het hout zodanig verbranden dat er toch een schone verbranding ontstaat. Bij gebruik van teveel hout zal de temperatuur oplopen. Is de kamer eenmaal op temperatuur? Dan zal het langer duren voordat de houtkachel om hout vraagt, waardoor je dus minder hout verbruikt. Is het tijd om de houtkachel bij te vullen? Dan krijg je een melding (piepje) op je smartphone of tablet via de app.

Bekijk het assortiment HWAM houtkachels

Werking_SmartControl_HWAM_houtkachel

Werking van de HWAM SmartControl.

Voordelen van HWAM SmartControl op een rij

• Beschikbaar voor de meeste HWAM kachels
  • Bespaar tot 50% op brandhout
  • De enige houtkachel die verkrijgbaar is met een lambdasonde (zuurstofmeter)
  • De best mogelijke verbranding
  • De langste brandduur
  • Ruimtetemperatuur instelbaar via een app
  • Melding wanneer er opnieuw gestookt moet worden
  • Verbrandingsverslag (via app)
  • Geen warmteverlies uit de ruimte
  • Snel aanpassen aan veranderingen in de omgeving
  • Optimale combinatie van zuurstof en temperatuur

Wil jij meer informatie over de SmartControl van HWAM? Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoek aan één van onze showrooms. Zowel in Halle als in Duiven staan HWAM houtkachels (brandend) opgesteld die zijn voorzien van de SmartControl.