Skip to main
13-11-2019 Houtkachels

HWAM - SmartControl

Een houtkachel die met een piepje of appje aangeeft wanneer het hout aangevuld moet worden. Wie wil dit nou niet? In samenwerking met de Technische Universiteit van Denemarken ontwikkelde HWAM een elektronisch systeem dat zorgt voor een zo schoon mogelijke en milieuvriendelijke verbranding. Hierdoor kun je lekker achterover leunen en eenvoudig genieten van je HWAM houtkachel.

HWAM 4510M Hoj Sokkel 15X15cm 300Ppi

SmartControl, wat houdt dat precies in?

Dit systeem van het Deense bedrijf HWAM is een elektronisch luchtcontrolesysteem dat jou als klant helpt om de schoonste uitstoot mogelijk te bereiken. Hierbij beheert de haard het gehele verbrandingsproces voor je. Jij hoeft dus zelf niks te doen en krijgt altijd het beste resultaat.

De 3 grote voordelen

Beter voor het milieu

Het is lastig om handmatig de perfecte en schoonste verbranding te krijgen. De geavanceerde SmartControl is daarom van belang om te hebben. Hierdoor behaal je het hoogst mogelijke rendement, wat de uitstoot minimaal houdt en dus het milieu ontziet.

Je bespaart geld

Op het moment dat je een optimale verbranding bereikt, haal je het meeste uit je brandstof. Dit zorgt ervoor dat je dus minder hout verbruikt. Daarnaast gaat de luchttoevoer van de haard dicht op het moment dat de kachel uitstaat. Dit voorkomt dat warme lucht via de schoorsteen uit de kamer ontsnapt.

Het hoogste level van comfort

Nadat je de haard hebt aangestoken regelt de HWAM houtkachel de rest. Het enige wat je zelf moet doen, is de gewenste temperatuur aangeven in de app en indien de kachel het aangeeft: hout bijvullen. Je krijgt dan een notificatie op je mobiel.

Hoe werkt de SmartControl van HWAM?

Een HWAM houtkachel met SmartControl heeft een volledig schone verbranding. Dit komt doordat er zich in de houtkachel een computerbox (airbox) bevindt die is voorzien van ‘slimme’ software. Bovenin de kachel zit een temperatuursensor en een lambdasonde (zuurstofmeter). Deze software zorgt samen met de temperatuursensor en de lambdasonde voor het juiste zuurstofgehalte en de juiste brandtemperatuur die nodig is om de brandstof maximaal te verbruiken en zo voor een zo schoon mogelijke en milieuvriendelijke verbranding te zorgen. Via de handmatige bediening is dit niet te evenaren. Daarnaast bespaar je met een HWAM met SmartControl ook nog eens 50% op het brandhout ten opzichte van een traditionele houtkachel.

Werking HWAM Smartcontrol 450X450

De SmartControl is eenvoudig te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Via de app kan je de gewenste temperatuur instellen. De SmartControl zorgt dan voor een constante kamertemperatuur. Je moet er wel zelf voor zorgen dat je de juiste hoeveelheid hout gebruikt die bij deze temperatuurinstelling hoort. Doe je dat niet, dan zal de kachel het hout zodanig verbranden dat er toch een schone verbranding ontstaat. Bij gebruik van te veel hout zal de temperatuur oplopen. Is de kamer eenmaal op temperatuur? Dan zal het langer duren voordat de houtkachel om hout vraagt, waardoor je dus minder hout verbruikt. Is het tijd om de houtkachel bij te vullen? Dan krijg je een melding (piepje) op je smartphone of tablet via de app.

Bekijk het assortiment HWAM houtkachels

Met 3 stappen genieten van je houtkachel

1

Steek de kachel aan zoals normaal

Allereerst steek je de HWAM houtkachel met SmartControl aan zoals je altijd doet. Dus met behulp van de Zwitserse stookmethode.

2

Kies de gewenste temperatuur in de app

Wanneer het vuur brandt, open je de HWAM-app op je mobiel. Hierin kies je de gewenste temperatuur die de haard moet hebben.

3

Ontvang een notificatie als het tijd is om de haard bij te vullen

De haard staat in verbinding met je mobiel en zal op het moment dat het tijd is om nieuwe brandstof toe te voegen een berichtje sturen. Hierdoor hoef je niet constant in de gaten te houden of het al tijd is om meer hout op het vuur te gooien en kun je maximaal genieten.

Zelfs in de nacht brandstofbesparing

De HWAM houtkachel met SmartControl kan vooraf worden ingesteld om ’s nachts de luchtstroom te laten dalen. Dit zorgt voor een daling in temperatuur en geeft een mooie verlenging van de verbranding. Het gloeibed geeft een prettige nacht slaap, is ecologisch vriendelijk en bespaart brandstof. 
Oh ja, de app kan ook zo worden ingesteld dat je tussen bepaalde tijden geen melding krijgt op je mobiel voor het bijvullen van de haard.

Al je data overzichtelijk in de applicatie

Een van de gave functies in de HWAM-app is de mogelijkheid om alle data van de kachel af te lezen. Houd de telefoon horizontaal en je kunt de volgende informatie terugvinden: kamertemperatuur, zuurstofgehalte, kacheltemperatuur en luchttoevoer. Doordat de applicatie je data opslaat, kun je de huidige cijfers eenvoudig vergelijken met die van een aantal weken geleden.

Voordelen van HWAM SmartControl

✓ Beschikbaar voor de meeste HWAM kachels
✓ Bespaar tot 50% op brandhout
✓ De best mogelijke verbranding
✓ De langste brandduur
✓ Ruimtetemperatuur instelbaar via een app
✓ Melding wanneer er opnieuw gestookt moet worden
✓ Verbrandingsverslag (via app)
✓ Geen warmteverlies uit de ruimte
✓ Snel aanpassen aan veranderingen in de omgeving
✓ Optimale combinatie van zuurstof en temperatuur

HWAM 3120M Sort 15X15cm 300Ppi

De HWAM Houtkachel | De Heide Smid

Uitleg van de HWAM SmartControl