Skip to main
09-10-2019 Algemeen

Warmtepomp met een kachel combineren?

Wordt jouw woning verwarmd middels een warmtepomp, maar wil je de temperatuurschommelingen beter kunnen opvangen? Of krijg je het niet aangenaam warm in je woonkamer of schiet je elektriciteitsrekening omhoog? Dan is een gashaard, houtkachel of pelletkachel de ideale toevoeging op je warmtepomp.

CHARNWOOD C 4 Zwart

Warmtepomp en kachel een goede combinatie

De afgelopen jaren is het aantal warmtepompen in woningen toegenomen. Maar ondertussen is wel gebleken dat de warmtepomp het in sommige gevallen lastig heeft met de grote temperatuurschommelingen van ons land. Tevens is het extra verbruik van stroom ook een aandachtspunt. Als gevolg hiervan kiezen mensen ervoor om de warmtepomp te combineren met een kachel.

Geniet van een snelle en gezellige warmte

Tijdens de Nederlandse wintermaanden kan een warmtepomp moeite hebben om de temperatuur in huis aangenaam en stabiel te houden. Het tekortkomende vermogen kan in dat geval worden opgevuld met behulp van een houtkachel, gashaard of pelletkachel. De haard zorgt er dan samen met de warmtepomp voor dat de temperatuur in huis, ondanks de schommelingen buitenshuis, stabiel blijft. Tevens hoeft de warmtepomp niet het maximale van zijn vermogen te vragen, wat weer goed is voor het stroomverbruik.

Het combineren van een warmtepomp met een gashaard, houtkachel of pelletkachel kan zowel in bestaande woningen als in nieuwbouwwoningen

DG Vidar Triple

Combineer je warmtepomp met een gashaard, houtkachel of pelletkachel

Heb jij een warmtepomp en herken jij één van de bovenstaande situaties? Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een gas-, hout- of pelletkachel bij jou thuis? Neem dan gerust contact met ons op via 0314-631741, info@heidesmid.nl of vul het onderstaande contactformulier in.