Skip to main
26-05-2020 Tuinhaarden

Waarom kiezen voor een ronde tuinhaard?

Ronde tuinhaarden: Creëer een kampvuur gevoel in je eigen achtertuin
Vooral in de lente en zomer zijn tuinhaarden zeer geliefd. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en in verschillende brandstofsoorten. Vandaag gaan we het echter hebben over één specifiek model: de ronde tuinhaarden.

Haussler Pellet Sfeerlicht Sfeer

Genieten van alle kanten

Het grote voordeel van deze haarden is het feit dat je vanuit alle kanten kunt genieten van het vlammenspel. Het is het daadwerkelijke centrum van je zithoek in de achtertuin, maar uiteraard kun je hem evengoed aan de zijkant neerzetten. Wanneer er bijvoorbeeld een grotere tafel bijgezet moet worden. Overigens zijn er meestal wel accessoires beschikbaar die van je ronde tuinhaard een tweede tafel maken. Denk bijvoorbeeld aan aanklikbare houten hangtafeltjes.

Eenvoudig te verplaatsen

De ronde tuinhaarden zitten niet vast en kunnen dus met behulp van wieltjes of handgrepen eenvoudig worden verplaatst en worden neergezet op de gewenste plek. Het maakt daarom niet uit waar je gaat zitten met je visite, of dat je een andere opslagplaats hebt voor de haard op momenten dat je deze niet gebruikt.

Sp Fuora R Garden Gas White
Impression 0015 Laag 1

Brandstof

Vrijwel alle ronde tuinhaarden branden op gas, meestal op propaan. Een ombouwset naar aardgas of juist andersom is in sommige gevallen mogelijk. Deze brandstofkeuze maakt het dat de haarden eenvoudig en snel te ontsteken en te doven zijn. Daarnaast komt er vrijwel geen rook vrij, wat de overlast beperkt.

Enkele aandachtspunten

Uiteraard zijn er tevens een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij de aanschaf van een ronde tuinhaard. Allereerst is het een feit dat er in veel gevallen een gasfles in het zicht staat naast de haard. Voor sommigen is dit een minder fraai uitzicht. Overigens kan dat worden opgelost met de aanschaf van een kleine gasfles, die onder de haard past. Het nadeel hiervan is vervolgens weer dat deze vaker vervangen zal moeten worden. Een ander aandachtspunt is dat je deze ronde tuinhaarden te allen tijde in de buitenlucht moet laten branden. Dus niet gelieve niet onder een serre of overkapping. De kans bestaat dan namelijk dat het vuur onvoldoende zuurstof krijgt. Dit komt de haard zeker niet ten goede.

550X825

Hét ultieme kampvuurgevoel

Waar de ronde tuinhaard uiteraard onder de streep in uitblinkt, is het creëren van een kampvuurgevoel. Doordat je namelijk met zijn allen om de haard kunt gaan zitten en het een open vuur is, brengt dat op de warme lente- en zomeravonden een bepaalde sfeer met zich mee. Pak er dus een lekker drankje bij, wat hapjes, vrienden en familie en dan komen met behulp van deze haard de kampvuurverhalen vanzelf!