Skip to main
10-05-2021 Tuinonderhoud

Veilig werken tijdens het zagen

De veiligheid en handzaamheid is van groot belang bij het gebruik van een motorzaag. Jouw motorzaag is uitgerust met veiligheidsvoorzieningen die speciaal ontwikkeld zijn om houthakkers te beschermen. Toch is het belangrijk om, wanneer je een motorzaag gebruikt, de onderstaande veiligheidsuitrusting te dragen.

Maar voor je van start gaat met lezen, moet je het volgende weten: veiligheidskleding en -accessoires zijn geen leuke extraatjes, maar stellen je in staat om veilig te werken. En uiteraard lees je de handleiding voor je aan de slag gaat!

Veiligheidskleding Categorie

Opgelet!

Voordat je begint, controleer je je persoonlijke veiligheidsuitrusting. Het is belangrijk om te controleren of alle onderdelen op de juiste plaats zitten. Zo kun je veilig en comfortabel werken zonder gehinderd te worden.

  • Vergeet niet om een gezichtsbescherming en gehoorbeschermers te dragen. Een gezichtsbeschermer en een hoofdbeugel zijn van groot belang.

  • Om zware gewichten op te tillen en voor alle andere manipulaties draagt u slipvaste, lederen handschoenen.

  • Bescherm uw benen met een broek met snijprotectie, en uw voeten met slipvaste schoenen met snijprotectie.

Alle benodigde veiligheidskleding vind je bij de Heide Smid Tuin & Park. Deze kleding kun je vinden bij onze vestiging in Halle of op onze website. Zo zorg je ervoor dat je klaar bent voor elke klus!