Skip to main
01-10-2021 Tuinonderhoud

Onderhoudsbeurt tuinmachines

De koudere maanden van het jaar staan weer voor de deur. De kachel wordt weer aangestoken en de tuinmachines worden weer opgeborgen in de schuur. Dit is het perfecte moment voor een onderhoudsbeurt aan je tuinmachines. In de winter kan je je tuinmachines prima een paar dagen missen. Door je tuinmachines een onderhoudsbeurt te gunnen zorg je ervoor dat je tuinmachines in topconditie blijven en weer klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

IMG 5380

Waarom is een onderhoudsbeurt aan mijn tuinmachine belangrijk?

In de lente en/of zomermaanden gebruik je je tuinmachines waarschijnlijk wekelijks. Snoeien, grasmaaien, kantenknippen, allemaal tuinklussen waarvoor tuinmachines intensief gebruikt worden. Je maakt alle tuinmachines vast wel schoonmaken na gebruik, maar een onderhoudsbeurt schiet er tijdens dit seizoen vaak bij in. Door het gebrek aan onderhoud ontstaan juist problemen. Doordat je tuinmachines intensief gebruikt is er sneller sprake van roestvorming en oude olievlekken. 

Het gevolg: versnelde slijtage van je tuinmachines. Met een onderhoudsbeurt ga je probleemloos het nieuwe seizoen tegemoet en verleng je de levensduur van je tuinmachines.

Gun je tuinmachines een onderhoudsbeurt van De Heide Smid

Voorkom problemen en gun je tuinmachines een volledige onderhoudsbeurt van De Heide Smid. De deskundige medewerkers van De Heide Smid hebben jarenlange ervaring met het onderhouden en repareren van tuinmachines van diverse merken. Geen enkel probleem aan je tuinmachines is te gek: van het verwisselen van een band van je zitmaaier tot aan het repareren van de motor van je kettingzaag. Ben je zelf niet in de gelegenheid om met je tuinmachines langs te komen in onze werkplaats in Halle? Ontdek dan onze haal- en brengservice.

Zijn je tuinmachines aan vervanging toe?

Ook wanneer je tuinmachines aan vervanging toe zijn staat De Heide Smid in Halle voor je klaar. Neem eens een kijkje in onze showroom in Halle. Als officiële dealer van STIHL, VIKING en Stiga vind je een ruim assortiment tuinmachines. Onze adviseurs helpen je graag bij het kiezen van de juiste tuinmachine die bij jouw tuin past.