Skip to main

Een inbouw gashaard buiten onder je veranda of overkapping

Bij een tuinhaard denkt men al snel aan een vrijstaande houtkachel, een vuurschaal of een gashaard op wieltjes. Wat veel mensen niet weten, is dat een inbouw (doorkijk)gashaard in de tuin eveneens tot de mogelijkheden behoort! Op deze manier hetzelfde gevoel als in een woonkamer, maar dan buiten in de achtertuin

New Project 2 1 5 2

Onder je overkapping


Wanneer je in de tuin een overkapping hebt (met of zonder glazen wand) dan zou een inbouw gashaard een mogelijkheid zijn. Dit heeft er mee te maken dat je namelijk in deze situatie vrijwel geen hinder hebt van de verschillende weersinvloeden op de kachel. Dus afhankelijk van de grootte van de ruimte, het rookkanaal en de uitmonding behoort een inbouw gaskachel hier tot de mogelijkheden.

In de serre

Voor een serre geldt grotendeels hetzelfde verhaal. Voordeel hierbij is dat de serre vrijwel een volledig afgesloten ruimte is en weersinvloeden vrijwel geen rol spelen. Waar je wel op moet letten, is het materiaal waar de serre van gebouwd is. Dit vanwege het aan te leggen rookkanaal. Bij een serre van hout gelden namelijk andere regels dan bij een serre van metaal in verband met de brandbaarheid van het materiaal.

Weersbestendige inbouwhaarden

Mocht de inbouw gashaard nou wel meer te maken krijgen met de Nederlandse weersinvloeden, dan zijn er speciale haarden beschikbaar die hiervoor ontwikkeld zijn. Het beste voorbeeld hiervan is de Outdoor-serie van Element4. Deze zien er exact hetzelfde uit als een normale gashaard voor in de woning, maar heeft twee belangrijke aanpassingen:

24E379 Sky Small Tunnel Preview 1 25 1536X912

Een roestvrij stalen omlijsting

Vanzelfsprekend is er in de buitenlucht meer vocht aanwezig dan binnen in huis. Denk aan regen, hagel of mist. Om te voorkomen dat er roest op gaat treden, is de omlijsting van de haard van roestvrij staal gemaakt. Dit wordt niet gebruikt bij de kachels die bedoeld zijn voor binnenshuis.

Waterproof-box

De tweede aanpassing om de Outdoor-serie van Element4 weerbestendig te maken, is de Waterproof-box. In een moderne gashaard zit namelijk de nodige elektriciteit voor onder andere de afstandsbediening, het opstarten van de haard en de bepaling van de temperatuur. Deze zitten verwerkt aan de zijkant van de schouw achter een deurtje. Bij een reguliere inbouwhaard zijn deze ruimtes niet volledig waterdicht. Dit is namelijk niet nodig in een huis. Maar aangezien we hier praten over een haard die deels buiten staat en elektriciteit en water geen goede combinatie is, heeft Element4 daar iets op bedacht. De outdoor-serie van deze haarden zijn namelijk voorzien van een waterafstotende box. De bedrading en elektrische componenten zijn zo beschermd voor water en vocht.

Sky20o 29062018110401

Advies op maat voor jouw situatie? Wij helpen je verder!

Wil je meer advies voor de juiste gashaard? Wij hebben ervaren verkopers rondlopen die graag samen met jou de geschikte gashaard vinden. Door een foto van de situatie mee te nemen, het aantal te verwarmen m2 en de reden waarom je graag een gaskachel zou willen hebben, help je ons al een heel eind op weg. Kom dus gerust lang in een van onze showrooms en tijdens een kopje koffie nemen wij de mogelijkheden met je door.