Skip to main
06-05-2020 Tuinhaarden

De verschillende soorten tuinhaarden

Bij haarden en kachels denken mensen vaak aan een gezellig vuurtje in hun woonkamer. Minder vaak wordt er gedacht aan een eveneens zo sfeervol vlammenspel in de achtertuin. Maar op het gebied van tuinhaarden  is er veel mogelijk. Zo kun je hierbij ook kiezen voor hout, gas, elektrisch en bio ethanol.

Reny Quercus Sfeer 00006

Open vuur of toch gesloten met glas?

Er zijn tuinhaarden die zo dicht mogelijk in de buurt willen komen bij het recreëren van een kampvuur gevoel, zoals de ronde buitenhaarden van Happy Cocooning. Hierbij is het vuur niet omringd door een glaswand of vuurvaste stenen. Deze haard is bijvoorbeeld uitstekend geschikt om in het midden van een kring te zetten. Zo geniet iedereen evenveel van het vuur en lijkt het inderdaad net als een kampvuur, alleen dan met een gashaard. Let wel op dat deze haard in de buitenlucht staat, en dus niet onder een overkapping of in een serre. Op dat moment krijgt het vuur namelijk te weinig zuurstof.
t een stuk inleidende tekst te staan.

Ben je meer fan van een haard dat zich in een afgesloten ruimte bevindt, of is dit handiger in verband met dieren of kinderen, dan zijn de haarden van Reny, Sunwood en Outr een prima optie. Van deze drie merken is Reny degene die houtgestookte tuinhaarden produceert. Sunwood en Outr kiezen voor gas tuinhaarden. Reny is tevens wat meer van het robuuste en aanwezige, terwijl Sunwood en Outr tuinhaarden vaak een stijlvol design hebben en chiquer van uiterlijk zijn. De kwaliteit van de kachels is uitstekend, het is enkel een kwestie van voorkeur.

018780A99cfcb335bd2f3afafeaec5c2

Wel of niet verrijdbaar

Sommige tuinhaarden wegen behoorlijk veel of hebben een rookkanaal nodig en zijn dus moeilijk te verplaatsen. Andere haarden hebben een ingebouwde ruimte voor een gasfles en zijn gemonteerd met verrijdbare wieltjes. Mocht je de wens hebben om gemakkelijk de haard te verplaatsen als de situatie erom vraagt, dan is dit de optie voor jou. Let wel op, de meeste verrijdbare tuinhaarden branden op gas.

Multifunctionele tuinhaard

Een tuinhaard kan meerdere functies hebben, afgezien het zijn van een sfeerfactor. Zo kan het dienen ter verwarming of als verlichting. In sommige gevallen kan een hout gestookte tuinhaard zelfs dienen als barbecue! Een goed voorbeeld hiervan is de Morso Forno. Mocht je dus twee vliegen in één klap willen slaan, dan is de Morso een kachel om in gedachten te houden.

Mors Morso Forno Pizzaoven Houtoven En Barbecue Of
Eurom Terrasverwarming 04 (1)

Terrasverwarmers

Het zijn dan wel niet daadwerkelijk tuinhaarden, maar ze verwarmen een gedeelte van je tuin wel degelijk. Terrasverwarmers van onze leverancier Eurom zijn uitermate geschikt voor het verwarmen van zitgedeeltes onder een overkapping of in een serre. Ze verbruiken geen gas of hout, maar zijn elektrisch. Je hangt ze op of zet ze zeer, stopt de stekker in het stopcontact en je bent klaar om te genieten!

Kom langs en bekijk het zelf!

In onze showrooms in Halle, Duiven en Rietmolen hebben wij een ruim assortiment van alle bovenstaand genoemde tuinhaarden. Kom dus langs, drink een kopje koffie en kijk rustig rond. Bij vragen helpen onze ervaren verkopers je graag!