De Heide Smid

Vervangingsregeling oude houtkachels, haarden en openhaarden


Helaas is de vervangingsregeling verlopen. Wilt u toch nog uw oude haard inruilen? Kom langs in één van onze showrooms en vraag naar de mogelijkheden


Per 1 januari 2018 start de vervangingsregeling oude houtkachels, haarden en openhaarden. Deze regeling is een initiatief van de NHK (Nederlandse Haarden- en Kachelbranche) en is erop gericht om verouderde en bovenmatig vervuilende toestellen uit de markt te verwijderen.

De Nederlandse overheid stimuleert dat Nederlandse huizen en bedrijven steeds meer door warmte uit hernieuwbare bronnen worden verwarmd. Het doel is om energie te besparen, om de CO2-uitstoot te verminderen en om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Deze vervangingsregeling houdt in dat wanneer u een hoogwaardig kwalitatieve houtkachel of gashaard koopt ter vervanging van een oud toestel (15 jaar of ouder) of openhaard, kunt u met ingang van 1 januari 2018 een inruilpremie krijgen op het aankoopbedrag.

De NHK koppelt deze vervangingsregeling aan de energielabels die per 1 januari 2018 van kracht worden voor alle lokale verwarmingstoestellen. Als u uw openhaard laat voorzien van een zuinige inbouwhaard of uw oude haard of kachel laat vervangen voor een schoon toestel, kunt u tot €350,- retour krijgen op de aankoop. Een nieuwe houtkachel dient minimaal een A-label te hebben en een gashaard dient minimaal een C-label te hebben.

Wij belonen de bewuste stoker
Met deze vervangingsregeling wil de NHK (en natuurlijk ook De Heide Smid) particulieren en zakelijke gebruikers die doordacht en verantwoord gaan stoken financieel stimuleren met een inruilpremie die kan oplopen tot wel €350,-. Om in aanmerking te komen voor een inruilpremie gelden onder andere de volgende voorwaarden:

    • Het nieuwe toestel en de rookgasafvoer naar buiten dient te worden geïnstalleerd door een DE-erkende installateur. DE staat voor Duurzame Energie en De Heide Smid is een DE-erkend bedrijf.
      Consumenten die een hout gestookte haard, kachel of ketel kopen en deze laten installeren door een DE-erkend bedrijf weten dat dit aantoonbaar vakkundig gebeurt, de installateur kennis heeft van de laatste ontwikkelingen, veiligheid voorop staat, de installateur het maximale haalt uit elke installatie en daarbij ondersteund wordt door de brancheorganisaties en de geschillenregeling.
    • Onze deskundige verkoopadviseurs zullen een stookinstructie verzorgen.

Deze vervangingsregeling loopt van 1 januari 2018 tot en met 31 maart 2018 30 juni 2018. De volledige voorwaarden en alle in aanmerking komende toestellen kunt u vinden op: www.haardinruilen.nl