Welke terrasverwarmer past bij jouw tuin?

Voor wie wat langer buiten wilt genieten is een terrasverwarmer een uitkomst. Maar hoe kies je de juiste terrasverwarmer voor jouw tuin of overkapping? Tegenwoordig zijn er vele soorten terrasverwarmers op de markt. Van warmtelampen voor onder je overkapping of veranda tot krachtige staande terrasheaters die je kan verplaatsen. Er is zoveel keus, maar hoe weet je dan welke terrasverwarming geschikt is? Wij helpen jou bij het maken van de juiste keuze.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld:

Terrasverwarmer op gas of op elektra?

Terrasverwarmers zijn zowel verkrijgbaar op gas als op elektriciteit. Zowel gas als elektrisch heeft zo zijn voor- en nadelen.

Voor- en nadelen terrasverwarming op gas

+ Je bent niet afhankelijk van stroomtoevoer, waardoor de terrasverwarmer verplaatsbaar is.
+ De warmte van de terrasverwarmer wordt in meerdere richtingen verplaatst.
+ Dankzij de vlam vaak sfeervoller dan een elektrische terrasverwarmer.
– Gas is duurder dan elektriciteit.
– Gas is minder milieuvriendelijk.

Bekijk assortiment terrasverwarming op gas

Afbeeldingsresultaat voor eurom elektrische terrasverwarming

Voor- en nadelen terrasverwarming op elektra

+ Elektriciteit is goedkoper dan gas
+ Je hoeft niet te slepen met gasbussen
+ Bij gebruik profiteer je direct van de warmte
– Terrasverwarming op elektra is gebonden aan de stroomtoevoer.
– De warmte van de terrasverwarmer wordt (meestal) naar één richting verplaatst.

Bekijk assortiment elektrische terrasverwarming

Veelgestelde vragen

Hoe groot is de te verwarmen ruimte?

Het is belangrijk dat je weet hoe groot het oppervlak van de te verwarmen ruimte is. Daarna kan je bekijken hoe groot het oppervlak is dat een terrasverwarmer kan verwarmen. Hou er dan wel rekening mee dat het bereik van de terrasverwarmer afhankelijk is van weersomstandigheden, de plek waar de terrasverwarmer staat of wordt opgehangen en hoe de beschutting van de tuin is.

Je kan het bereik van de terrasverwarmers simpel vergroten door meerdere terrasverwarmers te plaatsen die de warmte in verschillende richtingen verplaatsen. De afstand tussen de terrasverwarmers moet wel minimaal 70 cm zijn.

Moet mijn terrasverwarmer tegen vocht kunnen?

Bij het kiezen van een terrasverwarmer kan je ook kijken naar de stof- en waterdichtheid. Vooral als de terrasverwarmer op een minder beschutte plek in de tuin wordt geplaatst is het aan te raden om een terrasverwarmer te kiezen die tegen een regenbuitje kan.

De stof- en waterdichtheid van een terrasverwarmer wordt aangegeven met een IP-waarde. Bijvoorbeeld IP24. Hierbij staat de 2 voor de beschermingsgraad tegen stof en de 4 voor de beschermingsgraad tegen vocht. Als de beschermingsgraad tegen vocht 4 of hoger is, dan kan de terrasverwarmer gemakkelijk tegen een regenbuitje.

Wil je een staand, hangend of aan de wand gemonteerde terrasverwarmer?

Er zijn veel verschillende modellen terrasverwarmers verkrijgbaar. Wil je een terrasverwarmer die staat, hangt of die je aan de muur kan monteren? Een staande terrasverwarmer is verplaatsbaar en straalt de warmte rondom uit. Een terrasverwarmer die je aan het plafond van je overkapping of partytent kan hangen, neemt geen extra ruimte in beslag. En een terrasverwarmer die je aan een muur kan monteren is gemakkelijk op te hangen en straalt een intense warmte uit.

De juiste terrasverwarming kiezen

De Heide Smid biedt een ruim assortiment terrasverwarmers van het merk Eurom. Bestel je ideale terrasverwarmer gemakkelijk via onze website of bekijk ons aanbod in onze showroom in Halle.

Heb jij je ideale terrasverwarmer toch nog niet weten te vinden. Neem dan gerust contact met ons op via 0314-631741 of kom langs in onze showroom in Halle voor persoonlijk advies.

Eurom terrasverwarmer gas

Eurom terrasverwarmer elektrisch

Eurom terrasverwarmer elektrisch partytent

 

 

 

 

 

 

 

 

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 1035 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
F, Wehl
23-07-2021 |

Vaklui zijn het… erg blij met het eind resultaat!