Kan ik houtbriketten stoken in mijn houtkachel?

Kan ik houtbrikken stoken in mijn houtkachel?

Ja, houtbriketten zijn geschikte brandstof voor in je houtkachel. Het is echter wel aan te raden om deze pas te gebruiken wanneer de haard goed brandt. Dus niet om direct het vuur aan te steken. Gebruik hiervoor liever gewoon brandhout. Wanneer je de houtkachel wil gaan bijvullen is het een uitstekend moment om de briketten erin te leggen.

Steek de haard te allen tijde aan door middel van de Zwitserse methode.

Waarom pas houtbriketten als de haard brand?

De reden om pas houtbriketten in de kachel te leggen wanneer deze op temperatuur is, is om ervoor te zorgen dat de optimale verbranding goed op gang komt. Het verbranden van briketten kost namelijk meer energie dan het verbranden van brandhout. Door de kachel eerst goed warm te laten worden en vervolgens gebruik te maken van briketten, gaat er een stuk minder energie verloren. Tevens brandt je haard een stuk sneller wanneer je deze opstart met brandhout dan met houtbriketten.

Houtbriketten bestellen bij De Heide Smid

Naast brandhout kun je bij ons eveneens houtbriketten bestellen.

Bestel ze hier

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 833 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Gijs, Otterlo
25-11-2020 |

Bij de Heidesmid in Duiven geweest omdat we onze Barbas inbouwkachel wilden vervangen door een vrijstaande houtkachel. Door Jeroen geholpen en hij heeft ons alle plussen en minnen van de verschillende kachels goed uitgelegd ( bijv. welke houtkachels wel of niet geschikt waren voor ons rookkanaal van 125 mm , iets wat ons bij andere zaken niet verteld werd) Uiteindelijk gekozen voor de Hwam 3120 omdat deze een externe luchttoevoer vanuit binnenkant kachel heeft (waardoor deze aan de buitenkant niet te zien is). Ook hierop werden we door Jeroen gewezen. Daarna door afdeling planning gebeld om de afspraken te maken (onder voorbehoud) voor installatie. Ongeveer 3 weken voor geplande installatie werden we opnieuw gebeld om te vragen of alles nog door kon gaan op de geplande dagen. Kortom prima voor elkaar. V.w.b. de installatie kunnen we kort zijn: ook dit was keurig voor elkaar. Daarna nog goede uitleg over de werking van de houtkachel gehad. Inmiddels brand de kachel bij ons al 5 weken en zijn we nog steeds erg blij met onze aankoop.