Kan ik houtbriketten stoken in mijn houtkachel?

Kan ik houtbrikken stoken in mijn houtkachel?

Ja, houtbriketten zijn geschikte brandstof voor in je houtkachel. Het is echter wel aan te raden om deze pas te gebruiken wanneer de haard goed brandt. Dus niet om direct het vuur aan te steken. Gebruik hiervoor liever gewoon brandhout. Wanneer je de houtkachel wil gaan bijvullen is het een uitstekend moment om de briketten erin te leggen.

Steek de haard te allen tijde aan door middel van de Zwitserse methode.

Waarom pas houtbriketten als de haard brand?

De reden om pas houtbriketten in de kachel te leggen wanneer deze op temperatuur is, is om ervoor te zorgen dat de optimale verbranding goed op gang komt. Het verbranden van briketten kost namelijk meer energie dan het verbranden van brandhout. Door de kachel eerst goed warm te laten worden en vervolgens gebruik te maken van briketten, gaat er een stuk minder energie verloren. Tevens brandt je haard een stuk sneller wanneer je deze opstart met brandhout dan met houtbriketten.

Houtbriketten bestellen bij De Heide Smid

Naast brandhout kun je bij ons eveneens houtbriketten bestellen.

Bestel ze hier

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 989 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Kiki, IJsselstein
14-05-2021 |

Onze ervaring met Heide Smid liep van het begin tot het einde erg prettig. Als eerst werden wij ontvangen door Jeroen in de showroom, waarbij we met een kopje koffie de eerste schetsen van onze gashaard hebben gemaakt. Vervolgens een week later alle puntjes op de i gezet, totdat het voor ons perfect was. Ook toen we achteraf nog vragen hadden of aanpassingen konden wij Jeroen altijd bereiken, dit vonden wij heel fijn. De mannen die het hebben geplaatst waren echte vakmannen. Alles staat super strak en netjes. Dit viel onze stucadoors ook zelfs op. Wij zijn erg tevreden met Heide Smid.