De Heide Smid

De verschillende soorten tuinhaarden

Voor iedereen is er een geschikte tuinhaard!

Bij haarden en kachels denken mensen vaak aan een gezellig vuurtje in hun woonkamer. Minder vaak wordt er gedacht aan een eveneens zo sfeervol vlammenspel in de achtertuin. Maar ook op het gebied van hout, gas en elektrische tuinhaarden is de keuze zeer uitgebreid!

Open vuur of toch gesloten met glas?

Er zijn tuinhaarden die zo dicht mogelijk in de buurt willen komen  bij het recreëren van een kampvuur gevoel, zoals de ronde buitenhaarden van Happy Cocooning. Hierbij is het vuur niet omringd door een glaswand of vuurvaste stenen. Deze haard is bijvoorbeeld uitstekend geschikt om in het midden van een kring te zetten. Zo geniet iedereen evenveel van het vuur en lijkt het inderdaad net een kampvuur, alleen dan met een gashaard. Let wel op dat deze haard in de buitenlucht staat, en dus niet onder een overkapping of in een serre. Op dat moment krijgt het vuur namelijk te weinig zuurstof.

Reny Quaruba XL Tuinhaard | Kachelkraker.nl

Ben je meer fan van een haard dat zich in een afgesloten ruimte bevindt, of is dit handiger in verband met dieren of kinderen, dan zijn de haarden van Reny of Sunwood  een prima optie. Van deze twee merken is Reny degene die hout gestookte  tuinhaarden produceert. Sunwood kiest voor de gas tuinhaarden. Reny is tevens wat meer van het robuuste en aanwezige, terwijl Sunwood tuinhaarden vaak een stijlvol design hebben en chique van uiterlijk zijn. De kwaliteit van beide kachels is uitstekend te noemen. Het is enkel een kwestie van voorkeur.

Wel of niet verrijdbaar

Sommige tuinhaarden wegen behoorlijk veel of hebben een rookkanaal nodig en zijn dus moeilijk te verplaatsen. Andere haarden hebben een ingebouwde ruimte voor een gasfles en zijn gemonteerd met verrijdbare wieltjes. Mocht je de wens hebben om gemakkelijk de haard te verplaatsen als de situatie er om vraagt, dan is dit de optie voor jou. Let wel op, de meeste verrijdbare tuinhaarden branden op gas.

Sunwood Marino buitenhaard | Buitenhaard, Tuintafels, Tuinhaard

Morsø Forno - Pizzaoven, houtoven en barbecue of smoker | Vinuovo

Multifunctionele tuinhaard

Een tuinhaard kan meerdere functies hebben, afgezien het zijn van een sfeerfactor. Zo kan het dienen ter verwarming of als verlichting. In sommige gevallen kan een hout gestookte tuinhaard zelfs dienen als barbecue! Een goed voorbeeld hiervan is de Morso Forno. Mocht je dus twee vliegen in een klap willen slaan, dan is de Morso een kachel om in gedachte te houden.

Terrasverwarmers

Het zijn dan wel niet daadwerkelijk tuinhaarden, maar ze verwarmen een gedeelte van je tuin wel degelijk. Terrasverwarmers van onze leverancier Eurom zijn uitermate geschikt voor het verwarmen van zitgedeeltes onder een overkapping of in een serre. Ze verbruiken geen gas of hout, maar zijn elektrisch. Je hangt ze op of zet ze zeer, stopt de stekker in het stopcontact en je bent klaar om te genieten!

Elektrische terrasverwarming - Eurom

Kom langs en bekijk het zelf!

In onze showrooms in Halle en Duiven hebben wij een ruim assortiment van alle bovenstaand genoemde tuinhaarden. Kom dus langs, drink een kopje koffie en kijk rustig rond. Bij vragen helpen onze ervaren verkopers je graag!

Beoordeeld met een 9,1 op basis van 1559 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Tonnie en Louise Grotenhuis , ZIEUWENT
18-09-2023 |

Gaskachel vervangen door electrische sfeerhaard Goede afspraken vooraf gemaakt en alles is goed geinstalleerd