De Heide Smid

De meest realistische elektrische haard

Steeds dichter bij echt vuur

Momenteel (in 2022) zijn er vele verschillende soorten elektrische haarden op de markt verkrijgbaar. Dit komt mede door de sterke groei van de vraag naar dit soort kachels. Maar met welke kachel kom je nou het dichtst bij het gevoel van een ‘echt’ vuur? Dat lees je in dit kennisbank artikel.

De groeiende vraag

De afgelopen jaren is de populariteit van de elektrische haarden zeer sterk gegroeid. In goed geïsoleerde huizen met al veel aanwezige warmtebronnen zoeken mensen in sommige gevallen enkel een haard voor de sfeer. Andere personen nemen juist vanuit milieuoverwegingen een elektrische haard.

Een enkel ding wat ze wel gemeen hebben, is dat ze het liefst een elektrische kachel aanschaffen welke het ‘echte’ vuur zo realistisch mogelijk nabootst.  En de kachel die dat momenteel het meeste benaderd van allemaal, is de nieuwe Kalfire E-one.

Het gebruik van hologramtechnologie

Tot op heden werden de vlammen van elektrische haarden gecreëerd door middel van verschillende technieken. De twee meest voorkomende zijn LED-projectie en waterdamp.

Bij de Kalfire E-one wordt voor het eerst gebruik gemaakt van hologramtechnologie. Dit geeft een ongekend realistisch vlammenspel wat bij een elektrische haard nog nooit eerder vertoont is. Tegen een meerprijs is het eveneens mogelijk om een Dual Flame technologie te laten installeren. Dit zorgt ervoor dat de kachel nog dichter bij de benadering van echt vuur komt.

Alles in te stellen met een afstandsbediening

Daarnaast is het mogelijk als gebruiker om het vlammenspel volledig naar eigen voorkeur in te stellen met een enkele, overzichtelijke afstandsbediening. Een aantal factoren die je zelf kunt instellen zijn: de hoogte van de vlam, de kleur, de intensiteit, het geluid, de verlichting, de schaduweffecten en zelfs de dynamiek van de vlammen. Jij hebt dus zelf ook een aandeel in de realiteit van het vlammenspel.

De prijs

Tegenover al deze functies en de nieuwste hologramtechniek staat en basisprijs van 3995,- euro. De haard kan vervolgens nog worden uitgebreid met een aantal opties, zoals:

Dual HD Flame Technology
Atmos Heating System
Vlakke bodemplaat
Design bodemplaat

Nog meer voordelen

Enkel, je krijgt veel kachel voor deze prijs. Naast de eerder genoemden aspecten van de haard heeft de Kalfire E-one nog eens:

Vrijwel geen uitstoot
Een Verwarmingselement mogelijkheid
Geen rookkanaal nodig
Een laag energieverbruik
5 jaar garantie

Andere uitstekende opties

Naast de Kalfire E-one zijn er nog een heel aantal andere haarden welke een uitstekend vlammenspel leveren. Zo heeft Dru sinds kort de Virtuo-serie uitgebracht met 3d-technologie en komt Element4 nu met de Club-serie. Deze series aan elektrische haarden zijn, net vele anderen, zeker het overwegen waard.

Bekijk de Dru Virtuo-serie

Bekijk de Element4 club-serie

De Kalfire E-one

Bekijk al onze elektrische haarden

Hulp nodig? Wij helpen je verder!

Bij De Heide Smid hebben wij ervaren verkopers rondlopen die graag samen met jou de geschikte gashaard vinden. Door een foto van de situatie mee te nemen, het aantal te verwarmen m2 en de reden waarom je graag een gaskachel zou willen hebben, help je ons al een heel eind op weg. Kom dus gerust lang in een van onze showrooms en tijdens een kopje koffie nemen wij de mogelijkheden met je door.

Bezoek onze showroom

Maak direct een afspraak

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 1114 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
M. Schutte, Aalten
04-10-2022 |

Goed werk geleverd en een eerlijke eindafrekening ten opzichte van de offerte. Wat niet gebruikt is, is ook netjes niet berekend.