De Heide Smid

De meest realistische elektrische haard

Steeds dichter bij echt vuur

Momenteel (in 2022) zijn er veel verschillende soorten elektrische haarden op de markt verkrijgbaar.  Er is veel keuze in techniek, afmetingen, prijs en de ‘echtheid’ van het vuur. Maar welke kachel komt het dichtst bij het gevoel van een ‘echt’ vuur? Daar gaan we je in dit kennisbank artikel meer over vertellen.

De top 3 meest realistische elektrische haarden in 2023

De afgelopen jaren is de populariteit van de elektrische haarden sterk gegroeid. Om verschillende redenen wordt er vaak een elektrische haard aangeschaft; Een haard voor de sfeer, als bijverwarming of uit energiebesparing.

Een ding wat ze gemeen hebben, is dat we het liefst een elektrische haard aanschaffen die het ‘echte’ vuur zo realistisch mogelijk nabootst. Wij hebben een top drie opgesteld van de meest realistische elektrische haarden.

1. Kalfire E-one

De Kalfire E-one is de meest realistische elektrische haard. De E-one is voorzien van unieke hologram technologie (HD Flame Technology®). Deze techniek zorgt voor een nog nooit eerder vertoond realistisch vlammenspel. De vlammen worden op keramische stammen geprojecteerd. Kies uit een enkele vlam projectie (Singel HD) of tgen meeprijs voor een dubbele vlam projectie (Dual HD).

 

Voordelen:

Zeer realistisch;
Optioneel een verwarmingselement;
Zero Emmision;
Front-,twee- en driezijdig verkrijgbaar;
Naar eigen smaak instelbaar;
5 jaar garantie (10.000 branduren).

Nadelen:

Χ Alleen geschikt als bijverwarming;
Χ Geen houtgeur;
Χ Geen app, wel afstandsbediening.

2. DRU Virtuo

De Dru Virtuo is voorzien van de Virtuo-Flame® projectietechniek. Door deze projectie is het vuur nauwelijks van echt te onderscheiden. De Dru Virtuo geeft een driedimensionaal vuurbeeld met geavanceerde 3D technologie.  Dit maakt het mogelijk dat je vanuit alle hoeken van je kamer het vuur goed kunt zien.

Voordelen:

Vanuit alle hoeken een mooi vuurbeeld;
Convectiespoiler zorgt voor optimale luchtcirculatie;
Ruime keuzes aan vlambeelden;
Front-,twee- en driezijdig verkrijgbaar;
Standaard voorzien van verwarmingselement;
Dru app.

Nadelen:

Χ Alleen geschikt als bijverwarming;
Χ Geen houtgeur;

3. Faber e-Matrix Mood

Het vuurbeeld van de Faber e-Matrix Mood serie is uniek door het samenspel van opwervelend koude waterdamp en energiezuinige (LED) verlichting. Het resultaat is een speels, driedimensionaal vuurbeeld dat zich vanaf het gloeibed tussen de houtstammen omhoog beweegt. Optioneel is het mogelijk om top- en bottom light toe te voegen. Door deze verlichting is het mogelijk om de lichtintensiteit, -dynamiek en zelfs de kleuren uitgebreid in te stellen.

Voordelen:

Uniek vuurbeeld;
Standaard verwarmingselement;
Veel verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar;
Optioneel naar eigen smaak instelbaar;
Faber app.

Nadelen:

Χ Alleen geschikt als bijverwarming;
Χ Geen houtgeur;
Χ Flexibele waterleiding nodig of reservoir;
Χ Vervangen van vernevelaar.

Hulp nodig? Wij helpen je verder!

Bij De Heide Smid hebben wij ervaren verkopers rondlopen die graag samen met jou de geschikte gashaard vinden. Door een foto van de situatie mee te nemen, het aantal te verwarmen m2 en de reden waarom je graag een gaskachel zou willen hebben, help je ons al een heel eind op weg. Kom dus gerust lang in een van onze showrooms en tijdens een kopje koffie nemen wij de mogelijkheden met je door.

Bezoek onze showroom

Maak direct een afspraak

Beoordeeld met een 9,1 op basis van 1502 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Kitty, Lochem
01-06-2023 |

Bij de verkoop is niet vermeld dat er een geaarde stopcontact nodig was om te verwarmen, dus bij mij is een nieuwe meterkast en via de kruipruimte een geaard stopcontact in de kamer aangelegd. Ondanks de kosten ben ik heel blij met mijn kacheltje.

Bij de verkoop is niet vermeld dat er een geaarde stopcontact nodig was om te verwarmen, dus bij mij is een nieuwe meterkast en via de kruipruimte ee.. Lees meer