De Heide Smid

De beste tuinhaarden van 2021

Er is weinig lekkerder dan een sfeervol en warm vuur op een zomeravond met vrienden of familie. Maar met welke haarden krijg je nou de beste atmosfeer? Wij geven je in dit artikel van elke soort brandstof onze favoriet!

De Reny Quaruba XL, een houtkachel met uitstraling

Dé eyecatcher onder de tuinhaarden die branden op hout, is de Reny Quaruba XL. Dit komt door een aantal factoren. Zo heeft hij een robuust uiterlijk, die zowel verkrijgbaar is in de strakke zwarte uitvoering en de roestige variant. Daarnaast heb je als klant bij aanschaf volledig de keuze uit het aantal zijdes dat van een ruitje voorzien moet worden. Je kunt hem dus bestellen als front, tweezijdig en driezijdig model. Tenslotte is deze haard bij uitstek dé tuinhaard voor onder je veranda. Alles daarover lees je in ons andere artikel:

Een houtkachel onder mijn veranda, mag dat?

Reny Quaruba XL Buitenhaard - Krul Alltech Kachels & Haarden

Onze favoriete tuinhaarden op gas

Bij de gashaarden wordt de eerste plek gedeeld door twee uitstekende tuinhaarden: de Happy Cocooning-serie en de Sunwood Marino

Het kampvuurgevoel van de Happy Cocooning-serie

De tuinhaarden van Happy Cocooning staan bekend om hun kwaliteit en het realistisch kunnen nabootsen van een kampvuur (op moderne wijze). Ze zijn op hun best als middelpunt in het zitgedeelte van je tuin. Helemaal omdat veelal naast het open vuur de hapjes & drankjes kunnen worden neergezet. Zoals te zien is op de foto. Een ander bijkomstig voordeel is dat deze haarden zeer veel personalisatie mogelijkheden hebben dankzij de bijbehorende opties.

Bekijk het volledige Happy Cocooning assortiment

De mobiliteit van de Sunwood Marino

Met de Sunwood Marino haal je een designhaard in je tuin dat een prettige warmte biedt in combinatie met een prachtig vlammenspel. Doordat er wieltjes onder de haard aanwezig zijn, verplaats je hem eenvoudig naar de door jouw gewenste plek. De gasfles verdwijnt achter het deurtje onder de brander. De Sunwood Marino is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Dit alles maakt het dat deze haard een favoriet is onder de horecazaken.

Bekijk de Sunwood Marino

Sunwood® Dutch Design - WONEN.nl

Elektrische terrasverwarming van Eurom, zo kunt u buiten blijven genieten

Prettige stralingswarmte van de Eurom terrasverwarmers

Een elektrische buitenhaard is er niet echt. In ieder geval niet een waar je een prettige warmte van krijgt. Daarom raden wij in dit geval aan om voor een Eurom terrasheater te kiezen. Deze kunnen gewoon worden aangesloten op een stopcontact. Ze voorzien je van een prettige stralingswarmte en zijn verkrijgbaar als hang- of staand model.

Bekijk het gehele Eurom assortiment

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 1396 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Pim Molenaar, Groenlo
19-01-2023 |

Over de plaatsing (en over het uiteindelijke resultaat) zijn we zeer tevreden. Tijdens de plaatsing van de haard werden verschillende mogelijkheden steeds eerst met ons besproken, alvorens er uitvoering aan werd gegeven. Het ziet er mooi uit en we krijgen de kamer lekker warm met de haard. In het voortraject hebben we even moeten onderhandelen, omdat we in tweede instantie opteerden voor een inbouwhaard, die één maatje groter is. We hebben daarover met de Heide Smid een acceptabele deal kunnen maken.

Over de plaatsing (en over het uiteindelijke resultaat) zijn we zeer tevreden. Tijdens de plaatsing van de haard werden verschillende mogelijkheden st.. Lees meer