De Heide Smid

Opgeleverd – 3 haarden, 1 project

Soms heb je het geluk dat je niet voor 1, niet 2, maar voor 3 haarden advies mag geven. Voor elke ruimte waren er weer andere specifieke wensen. Uiteindelijk is er gekozen voor een Faber gashaard, een Dik Geurts houtkachel en een open buitenhaard. En het resultaat mag er zijn!

Woonkamer / keuken

In de woonkamer /  keuken is de haard centraal in het vertrek geplaatst zodat er overal zicht is op het sfeervolle vuur. Er is gekozen voor de Faber Matrix 450/650 III gashaard met driezijdig vuurzicht.

Als optie is er gekozen voor de Symbio LED lichtmodule. Met deze module kan de sfeervolle LED verlichting onder het kolenbed worden ingeschakeld. Hiermee wordt het gloeien van een kolenbed natuurgetrouw nagebootst. Met deze energiezuinige module kun je zonder extra warmteproductie van de kolen altijd van het licht en de sfeer genieten.

Bekijk hier alle afbeeldingen.

Werkkamer

In de werkkamer is de Dik Geurts Odin geplaatst. Een robuuste houtkachel met een geweldig vlammenspel. In het plateau is ruimte om de houtblokken te bewaren.

De Dik Geurts Odin is verkrijgbaar in een hangende variant, tunnelhaard of met een plateau. Bij deze klant hebben we de uitvoering met een plateau geplaatst. De houtkachel is uitgevoerd met een modern verbrandingssysteem welke zorgt voor een hoog rendement en een optimale verbranding.

Bekijk hier alle afbeeldingen.

 

Tuin

In de tuin is er gebruikt gemaakt van een open haard met een breedte van 65 cm. De haard is ingemetseld en voorzien van een stooksteen waar het hout op kan worden geplaatst. Door gebruik te maken van een rookkanaal met dakdoorvoer worden de rookgassen naar boven afgevoerd. Onder de haard is er een uitsparing waar de houtblokken bewaard kunnen worden.

Binnen en buiten zijn dezelfde kleurtinten gebruikt waardoor er een mooie verbinding tussen binnen en buiten ontstaat.

Bekijk hier alle afbeeldingen.

 

Zou jij ook graag eens je wensen voor een haard willen bespreken met één van onze verkopers? Kom dan langs in onze showroom in Halle of in Duiven. En wie weet geniet jij dan binnenkort ook van zo’n prachtig eindresultaat.