De gedachte van Bertus Wisselink

De gedachte van Bertus Wisselink

‘’Een eigen bedrijf runnen kan wanneer je 80 klanten aan je weet te binden.’’ Dit was een les die Bertus Wisselink in 1935 van zijn oude baas te horen kreeg. Op een warme nazomerse maandag in september 1936 besloot Bertus de knoop door te hakken en opende hij officieel de deuren van zijn smederij. Aan het einde van de dag rinkelde de deurbel en was de eerste klant van de Heide Smid een feit.

Nu, 80 jaar later heeft de deurbel duizenden keren gerinkeld en staat de kleinzoon van Bertus Wisselink, Bert Wisselink, al 15 jaar aan het roer van het bedrijf. Er is in die tachtig jaar veel veranderd, maar sommigen uitgangspunten en principes van grootvader Bertus zullen altijd bij het bedrijf blijven horen.

Zo was hij van mening dat wanneer mensen positief in het leven staan, ze erg ver komen. Hij was een echte prater en altijd met mensen bezig. Dit uitganspunt wordt tot de dag van vandaag doorgevoerd bij de Heide Smid. De kracht van ons bedrijf is namelijk service, kwaliteit, de gemoedelijke sfeer, maar zeker ook het feit dat wij graag tussen de mensen staan.  De huidige directeur Bert heeft dit uitganspunt hoog in het vaandel staan en draagt evenementen, verenigingen en organisaties uit de buurt altijd een warm hart toe door middel van sponsoring.

Machine De Heide Smid

In de begin jaren van de Heide Smid sprong het bedrijf in op de behoefte van boerengezinnen uit de omgeving. Bertus verkocht hoefijzers en in het winkeltje waren er huishoudelijke artikelen te verkrijgen. Al die jaren heeft het bedrijf deze gedachte behouden en ingespeeld op de behoeftes van klanten uit de regio. Zo was het de zoon van Bertus, Herman Wisselink die het bedrijf in 1968 overnam en op een gegeven moment wasmachines ging verkopen toen daar vraag naar was. Daarna wilde iedereen een vriezer en in het begin van de jaren 80 werd de haard populair.

De huidige directeur, Bert, nam de zaak rond de eeuwenwisseling over en heeft toen weer goed gekeken naar de vraag van de klanten van de Heide Smid. Het was de periode dat de ene na de andere boer stopte. Bert merkte dit op en besloot zich te richten op kachels en haarden, daar had hij een goed gevoel bij. Wel kan tot op de dag van vandaag elke hobbyboer nog steeds bij de Heide Smid terecht voor gazonmaaiers, tuinmachines en kleine landbouw gereedschappen.

Gebr Wisselink De Heide Smid

Of de Heide Smid een familiebedrijf blijft zou zo maar kunnen. Bert en zijn vrouw hebben twee zonen. Daan is 14 en Stijn is 11 jaar, nu zijn ze nog vooral geïnteresseerd in computers en voetballen, maar ook de jongens groeien al een beetje op in het bedrijf.

Eén ding is zeker, mocht het uiteindelijk zo zijn dat de jongens in het bedrijf gaan werken, krijgen ze de les van hun overgroot opa aangeleerd. De opvatting die sinds het openen van de deuren op die warme nazomerse dag in september altijd is doorgevoerd. ‘’Praat met de mensen, luister naar de vraag en wees positief, dan kom je heel ver’’.

Kachels, haarden en schouwen kopen bij De Heide Smid in Halle & Duiven

Specialist op gebied van kachels, haarden en schouwen

De Heide Smid geldt als specialist op het gebied van kachels, haarden en schouwen. Daarnaast kun je er terecht voor woonaccessoires, sfeerartikelen, gereedschap, ijzerwaren en alles voor tuin en park. Het bedrijf, met vestigingen in Halle en Duiven, heeft ook haar sporen verdiend als installateur. Het verricht alle voorkomende werkzaamheden, zoals reparaties en onderhoud, in eigen beheer. De kracht van De Heide Smid zit hem in het ruime assortiment kwaliteitsartikelen, de persoonlijke service en een deskundige advisering door het ervaren en vriendelijke team van medewerkers. Maak kennis met onze producten en werkwijze.

Kachels en haarden

Een stijlvolle haard of kachel voor warmte en sfeer in huis kopen? De Heide Smid biedt een ruime keuze haarden en kachels van topmerken. Wij zijn de specialist voor jouw houtkachel, gaskachel, pelletkachel, elektrische haarden, bio-ethanol haarden en accessoires. In onze uitgebreide showrooms in Halle en Duiven kun je de sfeer van jouw kachel en haard ervaren. Ons bedrijf kan ook zorgen voor de levering en installatie ervan. Wij werken met een vast team van installateurs. Zij hebben jarenlange ervaring in de sfeerhaardenbranche. Uiteraard is het ook mogelijk om de installatie zelf of door een vakman te laten doen.

Over De Heide Smid

De kracht van de Heide Smid is service, kwaliteit en de gemoedelijke sfeer. Het bedrijf uit een team van 50 specialisten op het gebied van (gebruikte) kachels en haarden. Sinds de start in 1936 kennen we alleen maar groei. In 1994 en 2002 zijn er zeer diverse uitbreidingen geweest van de winkel en opslag. Naast de vestiging in Halle, hebben we in 2009 een showroom in Duiven geopend. Met deze twee vestigingen zitten we mooi centraal in Nederland. In Halle zijn ruim 250 kachels, haarden en schouwen te zien. In Duiven staan meer dan 150 opstellingen. In 2013 is de showroom in Halle nog weer verder uitgebreid en staan er nog meer kachels en haarden.

Service

Waarom je kiest voor de 5 sterren service van De Heide Smid:

  • Installatie, reparatie en onderhoud
  • Vakkundig advies
  • Uitgebreide showrooms
  • Eigen werkplaats
  • Beste gereedschap en producten

Al 80 jaar sfeermakers

Onze klanten zochten onder meer op: