De Heide Smid

Een gashaard aansluiten op een bestaand schoorsteenkanaal

Een gashaard is comfortabel, praktisch en een sfeervolle aanwinst voor in je woonkamer. Maar door alle aandacht rondom het aardgasverhaal in Nederland ben je gaan twijfelen aan de investering voor een gashaard. En dat terwijl wij in Nederland al decennialang vertrouwen op het aardgas, want het is één van de schoonste fossiele brandstoffen met weinig tot geen vervuiling en geringe CO2 uitstoot.

Maar wat als jouw woning in de toekomst toch wordt afgesloten van het aardgasnetwerk? Of je kiest hier zelf voor. Kan jouw gashaard dan nog wel blijven branden?

Gasombouwgarantie

Als jouw woning wordt afgesloten van het aardgas, of je kiest er zelf voor, dan hoef je geen afscheid te nemen van je gashaard. De meeste, moderne gashaarden kunnen vrij eenvoudig omgebouwd worden naar een alternatieve brandstof: (bio)propaan. Hierdoor kan jouw gashaard gewoon blijven branden en blijft een gashaard nog steeds een goede investering.

Een aantal fabrikanten geven zelfs de garantie dat, mocht je worden afgesloten van het aardgas, zij de gashaard voor je ombouwen naar een (bio)propaan variant.

De onderstaande fabrikanten bieden de ombouwgarantie aan:

Bellfires

Bellfires gelooft echt in het feit dat een gashaard altijd kan blijven branden. Om deze reden bieden zij de Vlamgarantie aan. Hiermee krijg je de zekerheid, dat wat er ook gebeurt met het aardgas in Nederland, jouw Bellfires gashaard altijd kan blijven branden. Word je binnen tien jaar afgesloten van het aardgasnetwerk, dan zorgt Bellfires ervoor dat je gashaard wordt omgebouwd naar een (bio)propaan variant.

Lees meer over de Vlamgarantie van Bellfires

DRU

DRU biedt de Gasombouwgarantie niet alleen aan voor de DRU gashaarden, maar ook voor de gashaarden van Global Fires. Schaf jij een DRU of Global Fires gashaard aan en moet je binnen vijf jaar van het aardgas af of kies je hier zelf voor? Dan biedt DRU de mogelijkheid om de nieuwe haard om te bouwen naar een (bio)propaan variant. Hierdoor heb je de zekerheid dat je nog jarenlang zorgeloos kan genieten van je DRU of Global Fires gashaard.

Lees meer over de Gasombouwgarantie van DRU

Gasombouwgarantie DRU

Kalfire

Word je onverhoopt afgesloten van het aardgasnetwerk dan hoef je niet bang te zijn dat je niet meer kunt genieten van je Kalfire gashaard. De gashaarden van Kalfire functioneren zonder problemen op (bio)propaan en laten zich eenvoudig ombouwen naar een (bio)propaan variant. Zo kan je blijven genieten van je Kalfire gashaard.

Lees meer over de ombouwgarantie van Kalfire

Kalfire ombouwgarantie

Element4

Ben je helemaal weg van de gashaarden van Element4, maar maak je je toch stiekem zorgen over de veranderingen op het gebied van aardgas? Om deze reden biedt Element4 de ombouwgarantie aan. Schaf jij een Element4 gashaard aan en word je binnen zeven jaar van het aardgasnetwerk afgesloten? Dan zorgt Element4 ervoor dat de gashaard wordt omgebouwd naar een (bio)propaan variant. Zo heb je nog jarenlang plezier van een Element4 gashaard.

Lees meer over de ombouwgarantie van Element4

Gratis ombouwgarantie Element4

Faber

Geniet altijd van het beste vuurbeeld met een Faber gashaard! Schaf jij na 1 oktober 2019 een Faber gashaard aan en word je binnen 10 jaar afgesloten van het aardgasnetwerk? Dan bouwt Faber jouw gashaard om naar een (bio)propaan variant. Wat zo uniek is aan de gashaarden van Faber is dat deze vanuit de fabriek al geschikt zijn gemaakt voor een eventuele ombouw naar (bio)propaan gas. Ook na de ombouw kan je genieten van een mooi, vol en levendig vuurbeeld.

Lees meer over de Perfecte Vlam Garantie van Faber

Faber Perfecte Vlam Garantie

Vragen?

Wil je meer informatie over de gas ombouwgarantie van één van de fabrikanten of wil je graag de mogelijkheden van een gashaard (op (bio)propaan) in jouw woning bespreken? Neem dan gerust contact met ons op via 0314 – 631741 of kom langs in onze showroom in Halle of in Duiven. Onze deskundige adviseurs staan je graag te woord en helpen je graag verder.