De Heide Smid

DE-erkenning

Wij staan voor sfeer, warmte en gezelligheid. Maar daarnaast hebben wij duurzaamheid ook erg hoog in het vaandel staan. Ondanks dat de markt voor duurzame energiesystemen groeit, heeft nog lang niet ieder bedrijf de kennis om deze veilig aan te leggen. Wij hebben deze kennis wel en we zijn een erkend duurzaam energie bedrijf met een DE-erkenning van de Nederlandse Haarden – en Kachelbranche (NHK) in het bezit.

Om consumenten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kunde beschikt, heeft de Nederlandse overheid de DE-erkenning (duurzame energie) in het leven geroepen. De erkenning die wij in 2007 hebben ontvangen geldt nog tot en met oktober 2015. Om een nieuwe DE-erkenning te mogen bezitten moesten werknemers van diverse haardenbedrijven opnieuw een diploma weten te bemachtigen. Met trots delen wij u mee dat twee van onze collega’s, namelijk Joris Groot Zevert en Eddy Rensing, deze erkenning; een diploma van de stichting Nederlandse Haarden en Kachelbranche, hebben behaald. Zij moesten hier een vakopleiding voor volgen die gebaseerd is op de Nederlandse en Europese wetgeving op het gebied van haarden, kachels en rookkanalen. Deze opleiding draagt bij aan een professionele installatie van zowel gas als hout kachels. Maandenlang hebben de twee heren gestudeerd en deze week was het zo ver, beiden zijn ruimschoots geslaagd. Rensing en Groot Zevert zullen hierdoor in het register van DE blijven, ook na oktober 2015. Dit register wordt namens de overheid, in samenwerking met de branches, ingericht en bijgehouden.

Door deze erkenning kunnen onze klanten rekenen op:

  •               Een vakkundige installatie.
  •               Installateurs die kennis hebben van de laatste ontwikkelingen.
  •               Het feit dat veiligheid altijd voorop staat.
  •               Installateurs die het maximale halen uit iedere installatie.
  •               De installateur ondersteund wordt door de brancheorganisaties en de geschillenregeling.

Wij willen beide heren van harte feliciteren met het behalen van dit belangrijke diploma en zijn blij dat wij onze DE-erkenning mogen verlengen.