DE-erkenning

DE-erkenning

Wij staan voor sfeer, warmte en gezelligheid. Maar daarnaast hebben wij duurzaamheid ook erg hoog in het vaandel staan. Ondanks dat de markt voor duurzame energiesystemen groeit, heeft nog lang niet ieder bedrijf de kennis om deze veilig aan te leggen. Wij hebben deze kennis wel en we zijn een erkend duurzaam energie bedrijf met een DE-erkenning van de Nederlandse Haarden – en Kachelbranche (NHK) in het bezit.

Om consumenten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kunde beschikt, heeft de Nederlandse overheid de DE-erkenning (duurzame energie) in het leven geroepen. De erkenning die wij in 2007 hebben ontvangen geldt nog tot en met oktober 2015. Om een nieuwe DE-erkenning te mogen bezitten moesten werknemers van diverse haardenbedrijven opnieuw een diploma weten te bemachtigen. Met trots delen wij u mee dat twee van onze collega’s, namelijk Joris Groot Zevert en Eddy Rensing, deze erkenning; een diploma van de stichting Nederlandse Haarden en Kachelbranche, hebben behaald. Zij moesten hier een vakopleiding voor volgen die gebaseerd is op de Nederlandse en Europese wetgeving op het gebied van haarden, kachels en rookkanalen. Deze opleiding draagt bij aan een professionele installatie van zowel gas als hout kachels. Maandenlang hebben de twee heren gestudeerd en deze week was het zo ver, beiden zijn ruimschoots geslaagd. Rensing en Groot Zevert zullen hierdoor in het register van DE blijven, ook na oktober 2015. Dit register wordt namens de overheid, in samenwerking met de branches, ingericht en bijgehouden.

Door deze erkenning kunnen onze klanten rekenen op:

  •               Een vakkundige installatie.
  •               Installateurs die kennis hebben van de laatste ontwikkelingen.
  •               Het feit dat veiligheid altijd voorop staat.
  •               Installateurs die het maximale halen uit iedere installatie.
  •               De installateur ondersteund wordt door de brancheorganisaties en de geschillenregeling.

Wij willen beide heren van harte feliciteren met het behalen van dit belangrijke diploma en zijn blij dat wij onze DE-erkenning mogen verlengen.

Kachels, haarden en schouwen kopen bij De Heide Smid in Halle & Duiven

Specialist op gebied van kachels, haarden en schouwen

De Heide Smid geldt als specialist op het gebied van kachels, haarden en schouwen. Daarnaast kun je er terecht voor woonaccessoires, sfeerartikelen, gereedschap, ijzerwaren en alles voor tuin en park. Het bedrijf, met vestigingen in Halle en Duiven, heeft ook haar sporen verdiend als installateur. Het verricht alle voorkomende werkzaamheden, zoals reparaties en onderhoud, in eigen beheer. De kracht van De Heide Smid zit hem in het ruime assortiment kwaliteitsartikelen, de persoonlijke service en een deskundige advisering door het ervaren en vriendelijke team van medewerkers. Maak kennis met onze producten en werkwijze.

Kachels en haarden

Een stijlvolle haard of kachel voor warmte en sfeer in huis kopen? De Heide Smid biedt een ruime keuze haarden en kachels van topmerken. Wij zijn de specialist voor jouw houtkachel, gaskachel, pelletkachel, elektrische haarden, bio-ethanol haarden en accessoires. In onze uitgebreide showrooms in Halle en Duiven kun je de sfeer van jouw kachel en haard ervaren. Ons bedrijf kan ook zorgen voor de levering en installatie ervan. Wij werken met een vast team van installateurs. Zij hebben jarenlange ervaring in de sfeerhaardenbranche. Uiteraard is het ook mogelijk om de installatie zelf of door een vakman te laten doen.

Over De Heide Smid

De kracht van de Heide Smid is service, kwaliteit en de gemoedelijke sfeer. Het bedrijf uit een team van 50 specialisten op het gebied van (gebruikte) kachels en haarden. Sinds de start in 1936 kennen we alleen maar groei. In 1994 en 2002 zijn er zeer diverse uitbreidingen geweest van de winkel en opslag. Naast de vestiging in Halle, hebben we in 2009 een showroom in Duiven geopend. Met deze twee vestigingen zitten we mooi centraal in Nederland. In Halle zijn ruim 250 kachels, haarden en schouwen te zien. In Duiven staan meer dan 150 opstellingen. In 2013 is de showroom in Halle nog weer verder uitgebreid en staan er nog meer kachels en haarden.

Service

Waarom je kiest voor de 5 sterren service van De Heide Smid:

  • Installatie, reparatie en onderhoud
  • Vakkundig advies
  • Uitgebreide showrooms
  • Eigen werkplaats
  • Beste gereedschap en producten

Al 80 jaar sfeermakers

Onze klanten zochten onder meer op: