Zelf je kachelruit schoonmaken

Perfect vlambeeld dankzij een schone ruit

Het schoonmaken van je kachelruit is iets dat je heel eenvoudig zelf kunt doen. Wanneer je dit regelmatig doet is het maar een minuut werk en gaat de ruit een stuk langer mee. Daarnaast geniet je met een schone ruit optimaal van het vlammenspel dat de kachel je biedt.

Wat heb je nodig

Hoe ga je te werk

  1. Open de kacheldeur.
  2. Spray een beetje ruitenreiniger op het schoonmaakpapier. Zodat deze licht doorweekt is.
  3. Poets met het schoonmaakpapier de ruit schoon. Werk eerst van boven naar beneden en vervolgens van links naar rechts.

Enkele tips

  • Gebruik een schoonmaakpapier en geen wc-papier of zakdoekjes. Schoonmaakpapier is namelijk ruwer en neemt dus beter af. Tevens voorkomt dit strepen op je ruit.
  • Spray niet direct op het glas. De kans bestaat namelijk dat er ruitenreiniger terecht komt op de deur zelf. Dit tast de lak aan en dat zou zonde zijn.

Ruit schoonmaken van inbouw en inzet haarden

Naast vrijstaande haarden, heb je tevens inzet- en inbouwmodellen. Deze maken gebruik van verschillende soorten openingsmogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn: elektrische opening, kiepdeur of een draaideur. Bekijk de handleiding van jouw specifieke haard hoe je de deur/ruit op de juiste manier opent.

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 1035 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
F, Wehl
23-07-2021 |

Vaklui zijn het… erg blij met het eind resultaat!