De Heide Smid

Wiking Automatic

Alle Wiking houtkachels zijn standaard voorzien van Wiking Automatic, een functie de ervoor zorgt dat de kachel automatisch een goede verbranding heeft. Wij gaan je uitleggen hoe dit systeem werkt.

Wiking Automatic, wat houdt dat in?

Bij een verbrandingssysteem is een goede start altijd belangrijk. Dit is nodig om het vuur goed op gang te brengen en de schoorsteen op te warmen zodat deze de nodige trek kan leveren die de verbranding in de kachel aandrijft.

Wiking kachels zijn uitgerust met een warmtegevoelige veer (bimetalen veer). De bimetalen veer zal naarmate de temperatuur stijgt of daalt uitzetten of samentrekken. Hierdoor regelt de houtkachel gedeeltelijk zelf de luchttoevoer. Als het hout volop brand, dan zal de veer uitzetten en de luchttoevoer verminderen waardoor de warmte deels afneemt.  Is het vuur aan het doven en daalt de temperatuur dan zal de veer samentrekken en het aanwezige hout/houtskool meer lucht geven zodat deze harder gaat branden en dat de resterende houtskool af te branden.

De lange verbrandingsfase tussen de begin en eindfase van het vuur is makkelijk te regelen met de hendel aan de voorkant van de kachel. Met de hendel kan de luchttoevoer hoeger en lager gezet worden en het warmte niveau  naar behoefte aangepast worden.

 

 

 

Voordelen Wiking Automatic

  • Alle Wiking haarden zijn voorzien van Wiking Automatic
  • Meer comfort, de kachel regelt zelf de zuurstof toevoer.
  • Betere ontbranding, het systeem zorgt voor maximale zuurstofopname in de kachel.
  • Schone en efficiënte verbranding. Uit onderzoek blijkt dat het aangetoond is dat je tot 40% bespaard dan met een traditionele houtkachel.

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 1443 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Michal, Giesbeek
14-03-2023 |

Vriendelijk personeel. Goede documentatie betreffende de aankoop. Goede communicatie. Snelle levering en installatie. Vakkundige installatie.