De Heide Smid

Wat is een speksteenkachel?

Speksteen is een natuursteen met een hoge warmte opname. De stenen van een speksteenkachel werken als een soort accu. Ten opzichte van een traditionele houtkachel duurt wat langer voordat je kunt genieten van de warmte, omdat de stenen eerst even op moeten ‘laden’. Echter, hierna kun je genieten van een constante aangename warmte. Zelfs de tijd nadat het vuur gedoofd is!

In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld:

Soorten speksteenkachels

Onder de speksteenhaarden bestaan er een heel aantal verschillende uitvoeringen. Zo zijn een paar houtkachels slechts bekleed met speksteen en zullen om deze reden minder lang hun warmte vasthouden en afgeven. Deze kachels vallen onder de categorie convectiekachels. Wil je liever een zo hoog mogelijk rendement? Kies dan voor een kachel welke volledig uit speksteen bestaat. Bij deze haarden spreken wij ook wel van stralingsverwarming. De stenen stralen gedurende en na de verbrandingsperiode de warmte de desbetreffende ruimte in.

Minimaal houtverbruik, maximale warmte

Het hoge rendement van een speksteenkachel zorgt er teven voor dat je met een minimale hoeveelheid hout de complete woonkamer kan verwarmen. Een speksteenkachel straalt een aangename infrarood warmte uit. Waar je bij een gewone houtkachel vaak schommelingen hebt wat betreft de warmte, kun je bij een speksteenkachel genieten van een constante temperatuur.

De voor- en nadelen op een rijtje

+ Hoog rendement
+ Aangename warmte
+ Langdurige warmte afgifte
+ Minimaal houtverbruik
+ Energiezuinig

– Duurt langer voordat de warmte wordt afgegeven
– De kachels zijn zwaar
– Relatief duurder in aanschaf

Heb je interesse in een speksteenkachel?  Kom dan langs in onze showroom in Halle of Duiven waar je diverse modellen kan bekijken. Onze ervaren verkopers vertellen je er graag meer over. Of laat je eerst inspireren op onze website.

Bezoek onze showroom in Halle

Bezoek onze showroom in Duiven

Bekijk alle speksteenkachels


Meer informatie nodig?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

  100% veilig en spamvrij

  Beoordeeld met een 9,1 op basis van 1504 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
  Lees alle reviews
  Petra, westervoort
  06-06-2023 |

  Op tijd, wel erg snel geplaatst en met openen van de deur verschuift de hele kachel, maar opgelost met een stukje hout er achter te leggen. Na een vraag over de gashaard hoe aan te steken omdat wij dit huis net gekocht hebben, kon geen antwoord worden gegeven, jammer, hebben inmiddels wel 3 kachels gekocht bij jullie.

  Op tijd, wel erg snel geplaatst en met openen van de deur verschuift de hele kachel, maar opgelost met een stukje hout er achter te leggen. Na een vra.. Lees meer