Waar wordt de gaskraan geplaatst een gashaard?

Vanzelfsprekend heeft de gashaard de brandstof aardgas nodig om te kunnen branden. Hierom is er een toevoer aangelegd naar de kachel. Echter, bij noodgevallen of in geval van onderhoud en storing moet je de toevoer direct kunnen afsluiten. Maar wat zijn de juiste plekken om een gaskraan te plaatsen?

De twee juiste plekken om een gaskraan te plaatsen, zijn…

Bij de haard zelf of in de meterkast. Allereerst bij de haard zelf, omdat je op deze manier direct het gas kunt afsluiten als je ziet dat er een onoplosbare storing is aan de haard. Dit is tevens voor een monteur eenvoudiger werken. Zorg er wel altijd voor dat de gaskraan goed bereikbaar is! Dus niet verstopt achter bedrading, de haard of om een hoekje waar je niet goed bij kan.

Ten tweede is in de meterkast tevens een geaccepteerde keuze. Sommige mensen houden ervan om alles op één centrale regelbare plek te hebben midden in het huis. Zo behouden zij het overzicht en weten ze de kern van het circuit sneller te vinden.

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 989 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Kiki, IJsselstein
14-05-2021 |

Onze ervaring met Heide Smid liep van het begin tot het einde erg prettig. Als eerst werden wij ontvangen door Jeroen in de showroom, waarbij we met een kopje koffie de eerste schetsen van onze gashaard hebben gemaakt. Vervolgens een week later alle puntjes op de i gezet, totdat het voor ons perfect was. Ook toen we achteraf nog vragen hadden of aanpassingen konden wij Jeroen altijd bereiken, dit vonden wij heel fijn. De mannen die het hebben geplaatst waren echte vakmannen. Alles staat super strak en netjes. Dit viel onze stucadoors ook zelfs op. Wij zijn erg tevreden met Heide Smid.