Kosten schoorsteenvegen

De Heide Smid hanteert als gecertificeerd schoorsteenveeg bedrijf vaste kosten voor het vegen van een kanaal. Hierbij maken wij te allen tijde gebruik van een hoogwerker, twee man personeel met ervaring, een portofoon en een breed scala aan borstels. De prijzen, de totstandkoming daarvan en onze werkwijze zijn hieronder terug te vinden.

Wat zijn onze kosten?

Dienst Prijs
Schoorsteenvegen – 1 kanaal 78,-
Schoorsteenvegen – 2 kanalen 132,-
Schoorsteenvegen – rieten dak 114,-

 

Altijd inclusief hoogwerker en 2 man personeel

Vaste prijzen

Erkend ASPB-lid

De kosten die in bovenstaande tabel worden genoemd, staan per schoorsteenbeurt vast, zo kom je als klant niet voor verrassingen te staan. Hier zitten, tot 40 km afstand van onze vestiging in Halle, de voorrijkosten bij inbegrepen. Woont je verder dan 40 km van onze hoofdvestiging af, dan zullen de voorrijkosten op basis van het aantal kilometers berekend worden.

De Heide Smid is aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroon Bond (ASPB). Dit houdt in dat wij een erkend schoorsteenveegbedrijf zijn en dus in het bezit zijn van een officieel keurmerk. Elke schoorsteenveegbeurt wordt door ons uitgevoerd met twee ervaren werknemers en een hoogwerker. Mochten zij er met de hoogwerker om bepaalde redenen niet goed bij het dak kunnen komen, is er ook een lange ladder aanwezig. Hierdoor kunnen wij elk rookkanaal succesvol vegen.

Voor het vegen van een schoorsteen op een rieten dak, hebben onze collega’s altijd riet stappers mee. Zo voorkomen wij mogelijke schade aan het dak. Tevens wordt bij het vegen van een rookkanaal bij een rieten dak het vonkenscherm schoongemaakt. Een schoorsteenveegbeurt zal daarom bij een rieten dak wat langer duren.

Onze werkwijze

In tegenstelling tot een heel aantal andere bedrijf in Nederland, veegt De Heide Smid altijd van bovenaf. Dit is een van de redenen dat er door onze schoorsteenvegers altijd een hoogwerker wordt meegenomen.

Doordat onze collega’s van boven naar beneden vegen, kunnen wij als de klant garanderen dat het het kanaal schoon achtergelaten wordt.

Een monteur staat op het dak en laat de borstel door de schoorsteen naar beneden zakken, terwijl de ander beneden bij de kachel staat om het vuil en de roet op te vangen. Beide monteurs staan met elkaar in contact door middel van een portofoon. De monteur bij de kachel geeft aan wanneer er geen roet meer naar beneden komt, of wanneer hij de borstel ziet. Dit voor de collega op het dak het teken dat het kanaal schoon is.

Mocht het gewenst of nodig zijn, dan plakken wij, voordat de schoorsteen geveegd gaat worden, eerst zorgvuldig de kamer af waarin de kachel zich bevindt. Op deze manier voorkomen wij dat er stof of roet de kamer in komt en mogelijk meubels beschadigd. Na de tijd ruimen wij uiteraard alles weer netjes op.

Beoordeeld met een 9,0 op basis van 1037 reviews
  • Onafhankelijk beoordeeld
  • DE erkend installateur
  • Schoorsteenvegen ASBP
Lees alle reviews
Annelies, Zelehm
17-09-2021 |

Ze denken mee , kachel zetten verliep voorspoedig